banner

LiveRecensies

Gestapo Knallmuzik @ Charlatan: Voormalige Panflieters met rooskleurige toekomst

Maanden hadden we ernaar uitgekeken en werden we badend in het zweet wakker, schreeuwend naar onze “Mamie”. We waren gisteren dan ook uiterst benieuwd naar de première van de documentaire van het ingeweken Neder-Duitse Gestapo Knallmuzik. Deutschpop, sponsored by Kächelwinkel Pëeters, had ons vooraf een unieke inkijk in de levensloop van Stein, Vinzent en Yannuck beloofd. En dat kregen we ook, met een geschiedenis die terugging tot het vallen van de Berlijnse Muur.

We kregen een even warm gevoel in onze broek als Vinzent bij de smegmapatéwafels en voelden ook de vlinders in onze buik toen Yannuck vertelde over zijn eerste ontmoeting met Angela Merkel. Een uur en een kwartier lang kregen we het wonderlijke verhaal van de al even wonderlijke electropop-groep te zien, onderbroken door reclame van onder meer heerlijke spaghettimix. Mocht dat iets korter? Eventueel. Maar zaten we wel goed op de voorziene plastieken stoeltjes? Zeker en vast.

Na een collectief stoeltjes-aan-de-kant-zetten, ontstond er tijdens het optreden van Gestapo Knallmuzik (ja, we kregen documentaire en concert voor de prijs van één) ook een collectief meegebrul, dat al begon met “Kächelwinkel Pëeters”, waarbij Vinzent al meteen de toon zette door met een eerste crowdsurf door de zaal te gaan. Het publiek klapte en sprong gewillig mee en verlichtte de zaal met wiegende smartphonelampjes tijdens “Tanzen”.

Hier en daar klonken de noten erg freestyle, maar dat deerde niemand, aan de kleine polonaise te zien tijdens hun nieuwe “Free Willy”. De zonden van Clara en Arthur uit het publiek, respectievelijk chips eten en niet naar de lessen gaan, werden collegiaal weggezongen met een “Von 7 bis 70 mahl”. “Sabine und Frank” vormde een prachtige confetti-apotheose voor we op de knieën gingen tijdens de bisronde. Geniaal, geschift, maar ook een set die we ondertussen al uit het hoofd kennen. Dat ze snel nieuwe avonturen beleven om met nieuwe nummers een gigantisch vernieuwend feestje te bouwen!

De afterparty door Team Focking Nice? Die bestond uit alle ninetiesplaten die we ons konden inbeelden, inclusief diegenen die we al lang vergeten waren. Gestapo Knallmuzik zal niet snel vergeten worden. Het Belgische publiek draagt hen op handen, en weldra zullen de Japanners dat ook doen.

Setlist:

Kächelwinkel Pëeters
Komasaupfen
Ökselveivers
Twaletpapier Gescheurdt
Free Willy
Tanzen
Angela Merkel
Heppy Spagetti Mix
Schlapfen Schwanz
Sabine und Frank

Bis:

Wir Gehen von Grond
Schüren mit ein Schürpapier

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gestapo Knallmuzik - "Golden Drop"

Hou je vast aan de takken van de bomen, want Gestapo Knallmuzik is terug van weggeweest. Het is ondertussen bijna twee jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Forester - "Smile"

Afkomstig uit het West-Vlaamse Avelgem verscheen Forester voor het eerst op onze radar door de Sound Track voorronde in Muziekclub 4AD. Forester…
LiveRecensies

The Gluts & 10 000 Russos @ Charlatan: Noisy psychrock van de bovenste plank

Een dag na de release van Ungrateful Heart, de vierde plaat van The Gluts, kwamen de Italianen langs in Charlatan van Gent….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.