banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle GRDNS – “Night Dance”

GRDNS is een vierkoppige band uit Engeland die frisse psychedelische poptunes vermengt met invloeden uit lo-fi rock. Naar aanleiding van hun debuut-ep, die ergens later dit jaar zou moeten uitkomen, is er nu hun debuutsingle “Night Dance”. Ondanks dat het de eerste officiële single is van de band, traden ze al op in het voorprogramma van o.a. Stereo Honey en The Pale White. De sound van het kwartet werd dan ook duidelijk beïnvloed door bands als Tame Impala en MGMT.

“Night Dance” is een single die wordt gedragen door dromerige gitaren en een goede portie reverb bovenop de vocals. De eerste helft van het nummer is vrij statisch maar wel effectief uitgevoerd. Vooral het tweede deel van het nummer kan bekoren, vanwege de intense gitaarsolo die de dromerige sfeer eer aan doet. Het is een nummer dat past binnen het spectrum van bands als Temples en The Holydrug Couple.

“Night Dance” blijkt een veelbelovende start voor een band nog zo jong als GRDNS. Het nummer opent perspectieven voor het aanstormende album. Wij hopen alvast dat GRDNS de toon heeft gezet met deze eerste single.

https://soundcloud.com/grdnsband/night-dance

3218 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
LiveRecensies

Kikagaku Moyo @ Minardschouwburg: Zinderende energie

Als je als band aankondigt dat je als merchandise kleurrijke blaadjes gaat verkopen, dan weet je dat je 200 procent thuishoort in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mild High Club – "Me Myself and Dollar Hell"

Het lijkt al even stil bij Mild High Club, de Amerikaanse indierockband onder leiding van Alexander Brettin. In 2015 genoot de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.