Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Today Is The Day”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels – “Today Is The Day”

Op 6 april laat Eels zijn nieuwe album The Deconstruction op ons los. De titeltrack van dat album kennen wij ondertussen al van voor naar achteren, en zijn we nog steeds niet beu! Al sinds hun debuutplaat Beautiful Freak in 1996 (!!) staat de band rond muzikant E. garant voor zachte indierock. Als je als muzikant ervoor kan zorgen dat je na 22 jaar nog steeds relevant bent en niet gaat vervelen, weet je dat je goed bezig bent. Ook “Today Is The Day” stelt niet teleur.

In tegenstelling tot het zachte “The Deconstruction“, draait deze song rond een catchy gitaarriff. We krijgen een totaal andere Eels te zien dan op die vorige single, maar zeker niet minder goed. Qua lyrics is het opgebouwd rond de titel ’today is the day’. De combinatie van de gitaarriff en de vrij repetitieve lyrics zorgt ervoor dat de single vanaf de eerste luisterbeurt in je hoofd blijft hangen. Daarnaast worden we nog eens getrakteerd op een muzikaal slot waarin de gitaar gecombineerd wordt met een zacht piepend geluid. Met de “Today Is The Day” scoort Eels twee op twee bij Dansende Beren!

Voorlopig heeft Eels nog geen zaalshow aangekondigt in België maar ze staan alvast op de line-up van Rock Werchter. Op basis van de twee uiterst sterke singles zal je ons zeker en vast terugvinden bij die show!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "GOLDY"

Eels werkt stelselmatig en ordelijk naar zijn nieuwe langspeler die het anker zal lichten op 7 juni. Eerste single “TIME” was een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "TIME"

Stel dat je in een universum leeft waar je nog nooit van Eels hebt gehoord, dan staan je heerlijke momenten te wachten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - “Christmas, Why You Gotta Do Me Like This”

‘Een kerstsingle, dé ideale manier om een compilatiealbum voor te stellen’, moet Mark Oliver Everett gedacht hebben. En zo geschiedde. Vandaag maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.