Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single GeRoeZeMoeS – “What Do You Do?”

GeRoeZeMoeS is het BrusselsExperimentalFizzPopExplosion-duo van muzikale veelvraten Jens Bouttery (drums, keys, vocals) en Lennart Heyndels (bass, keys, vocals). Hun biotoop ligt ergens tussen catchy pop-songs en vreemde grenzeloze improvisaties. Hun meezingers zijn allegorieën van het absurdisme, het geluk en de tristesse van het alledaagse. Dat klinkt dus al veelbelovend en wij zijn dan ook verheugd om jullie hun nieuwste single voor te stellen. “What Do You Do?” geeft een blik op de kunstenaar Andy Warhol en heeft misschien evenveel kunstzinnigheid in zich.

“What Do You Do” heeft een zeer zwoel begin met de baslijn die het geheel bepaalt. Al snel komt er een funky beat bij en laat Jens Bouttery zijn uitgesproken stem naar voor komen. Je voelt meteen een bepaalde band met het nummer en doordat er zoveel onverwachte wijzigingen in het nummer worden doorgevoerd, blijf je verrast worden. Uitgesproken synths, een aanstekelijke beat en vooral heel veel instrumentale diversiteit die je doen afvragen hoe ze dit allemaal met z’n tweeën spelen. Gelukkig is er daarvoor een livevideo waarop je het hele proces kan zien!

GeRoeZeMoeS is niet zomaar de nieuwste experimentele pop band in België, ze klinken erg toegankelijk en net daardoor zouden ze binnenkort wel eens overal te horen kunnen zijn. De band staat dit weekend op We Are Open, allen daarheen! Op 26 februari staat de band in trefpunt.

 /  / Site

https://soundcloud.com/grzms/what-do-you-do/s-sDo1s

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Hi Hawaii – The List (★★★★): De wonderlijke wereld van Hi Hawaii

Sommige bands en artiesten proberen, in een streven naar originaliteit, hun volledige carrière de genrepolitie te ontwijken door continu te experimenteren, van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gratis zomerfestival Vama Veche maakt volledige line-up bekend

Het zesdaagse zomerfestival Vama Veche in het Brugse Astridpark is elk jaar een geslaagde mix van muziek, theater, animatie en lekker eten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.