AlbumsRecensies

Nouveau Vélo – Hit It EP (★★★½): “EP vol vrolijke Nederlandse indiepop”

AlbumsRecensies

Nouveau Vélo – Hit It EP (★★★½): “EP vol vrolijke Nederlandse indiepop”

Nouveau Vélo is al lang geen onbekende meer in de Nederlandse indie scene. De Eindhovense band bracht eerder al twee sterke albums uit, waarvan de meest recente (Reflections) vorig jaar nog verscheen. De afgelopen tijd speelden ze in het voorprogramma van Moss en dit weekend brachten ze de Hit It EP uit met nummers die Reflections niet haalden.

Dat het overblijfselen zijn van die plaat is zeker niet te merken, want Hit It is een sterke EP geworden in de stijl die we van Nouveau Vélo gewend zijn. De band maakt vrolijke indie liedjes die je het gevoel geven op een strand te vertoeven. Dat gevoel wordt op deze EP meteen bewerkstelligd met openingsnummer en titeltrack “Hit It“. Ook doorheen de rest van de plaat wordt die sfeer niet meer losgelaten. In het middenstuk van het nummer zakt het een beetje (voor de enige keer op de EP) in, maar daarna wordt na een kort instrumentaal stuk het tempo snel weer opgepakt.

De band vervolgt met “Way Up” en “Sanity” dezelfde ingeslagen weg: vrolijke uptempo nummers met fijn en overwegend subtiel gitaarspel. De band doet eigenlijk niets dat super vernieuwend is, maar ze weten wel te overtuigen met simpele, maar goede songs. De nummers zijn niet lang (ze klokken allemaal onder de 3 minuten) en dat is misschien wel het enige nadeel van de plaat. De afsluiter, “I Want You To Notice, duurt zelfs maar 38 seconden en leaves us wanting more.

Wil je de band na het luisteren van de EP nou graag een keer live aanschouwen? Dat kan! In maart en april speelt de band 4 shows in de wat kleinere Nederlandse poppodia V11, EKKO, Hall of Fame en Door. De show op 12 april in Tilburg is ook voor de Vlaamse lezer prima te bereiken.

Facebook/Website

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.