Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Nordmann – “Rundfunk”

De mannen van Nordmann hebben duidelijk niet stilgezeten. Amper een paar maand na de release van The Boiling Ground, trakteren ze ons met nieuw materiaal. Hoewel we in hun tweede langspeler heel veel nuance terugvinden, klinkt de nieuwe single “Rundfunk” lekker stevig en hectisch.

Gedomineerd door gitaren en een sample als zanglijn, vliegt “Rundfunk” in no time aan je voorbij. In net iets meer dan drie minuten gooit Nordmann alle remmen los, en laat zich van zijn ruigste kantje zien. Uitbundigheid wordt gecombineerd met een geestig en dansbaar gitaargedeelte. Her en der komt de sax geruisloos binnensluipen, en we betrappen ons erop de sax en de gitaar met elkaar te verwarren. Alle instrumenten blijken heel sterk in elkaar vervlochten, maar de structuur van de song is wel strak. De saxofoon echter gaat soms zijn eigen weg en zoekt met momenten zelfs de oorden van free-jazz op, lekker vervreemdend. Eindigen doet “Rundfunk” met een drum die gaat als een trein onder begeleiding van scheef gitaarwerk, akelige klanken afkomstig van de sax en een boze meneer op de sample. Heerlijke chaos om je vingers van af te likken dus.

Wie dit ruiger kantje van Nordmann live aan het werk wilt zien, koopt maar beter snel een ticket voor het We Are Open festival in de Trix (9 en 10 februari).

26 januari 2018

About Author

Tijl Van de Casteele


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief