Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demob Happy – “Loosen It”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demob Happy – “Loosen It”

Er moet wel iets in de lucht hangen in Brighton. Nieuwe bands met wortels in de Engelse kuststad blijven aan de oppervlakte komen (Royal Blood, Tigercub, The Kooks, British Sea Power, Fink, The Levellers en consoorten), vaak om daar te blijven of zelfs groter te worden. Zo ook Demob Happy. Hun creativiteit kwam volledig tot zijn recht nadat ze naar Brighton verhuisd waren, en dat resulteerde in 2015 in een lekkere debuutplaat Dream Soda. Invloeden van Queens Of The Stone Age, Kyuss en Nirvana zijn daarop onmiskenbaar, zonder dat de band daarom alleen maar knipt en plakt.

In 2017 was er de losse single “Dead Dreamers”, waar ook wat Muse vibes insijpelden. Een song die daarmee ook een plaats zou verdienen op grotere podia. Ook werd aangekondigd dat ze in 2018 met een nieuwe plaat voor de dag zouden komen. Na vandaag klokken we af op single nummer drie. Na “Be Your Man” (radiovriendelijk en toch vunzig), en het swingende “Fake Satan” verscheen vandaag “Loosen It”. Het gaat over hoe het soms eens nodig is om het risico te lopen iets goeds te verliezen, gewoon eens alles los te laten en er vol voor te gaan.

Het nummer schiet als een speer uit de startblokken met een repetitieve riff waarop iemand precies serieus is uitgeschoten met zijn potje vettigheid. Wat later vervoegen hitsige drums en een ronkende basgitaar die riff en blijven een leidraad doorheen de track. De instrumentatie is een gebalanceerde mix van grunge en stoner, wat “Loosen It” een erg vuil karakter meegeeft. De vocals zijn dan weer wat cleaner en zachter in het oor en daardoor krijgt het nummer ook wat popgehalte mee. Dat is het sterke punt van de band uit Brighton, en zorgt dat hun songs zo makkelijk blijven hangen.

Holy Doom zal de nieuwe plaat heten, en na de toffe singles kijken wij daar toch wel naar uit. Wachten tot 23 maart is de boodschap.

Facebook / Twitter / Site

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Warhaus, De Jeugd van Tegenwoordig en Anna Calvi naar Cactusfestival 2024!

Cactusfestival 2024 is bijna zo goed als uitverkocht. Om die laatste tickets ook over de toonbank te laten gaan, vuurt de organisatie…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock On! Queens of the Stone Age en The Offspring naar Pukkelpop 2024!

Of er nog plaats is voor wat gitaren op Pukkelpop? Reken maar van wel! Nadat in eerste instantie vooral de popfans werden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.