Live, Recensies

Pias Nites: Nilüfer Yanya, Natalie Prass, Daniel Blumberg & Blu Samu @ Beursschouwburg: Vibes a volonté!

De Pias Nites behoren toch wel tot onze favoriete concertavonden. Ook gisteren schotelde het legendarische platenlabel vier beloftevolle acts voor, waarvan de ene ons net iets meer kon overtuigen dan de andere. De eerste Pias Nites kon rekenen op drie straffe dames, die elk een fantastische set neerzetten voor telkens een goed gevulde zaal. We waren overigens zeer blij om nieuwe Belgische trots Blu Samu, één van onze ‘Grote Beren Van Morgen’, aan het werk te zien en laat het gezegd zijn: ze was één van de highlights van de avond. Ook Nilüfer Yanya, volgens velen één van de ‘Artists To Watch’, wist met haar set over heel de lijn te overtuigen. De rode draad doorheen de avond waren de jazzy vibes, die het publiek maar al te graag in zich op zoog. Vibes a volonté!

Blu Samu

Blu Samu is één van onze ‘Grote Beren Van Morgen’ dit jaar en op de PIAS NITES toonde ze dat ze deze titel absoluut verdient. Haar jazzy R&B weet meer en meer harten te veroveren. We zagen haar in oktober nog in een volle AB Club als voorprogramma van de nieuwe rapprinses IAMDDB, waar ze volgens ons een fantastische set bracht. Ook in de zilveren zaal kon ze ons helemaal bekoren. Vooral “Ode To The Sun” en “I Run” zijn echte R&B parels. Het publiek was aanvankelijk nog wat verlegen, maar vibede op het einde al goed mee. Laten we het gezegd hebben, Blu Samu is de parel die we al lang in de Belgische muziekwereld zochten. Jong, ambitieus, charmant, … We komen superlatieven te kort om het talent dat we zagen te beschrijven. Blu Samu, We Love You!

Natalie Prass

Natalie Prass begon met een knal aan haar set. Letterlijk en figuurlijk. Door microproblemen startte de Amerikaanse zangeres, die overigens een jetlag had, net iets later aan haar set en kon dan na een ontzettend luide knal beginnen aan haar set. Dat ze er zin in had, toonde ze doorheen haar set met haar aparte dansmoves. Natalie lijkt een beetje op Lorde qua uiterlijk, maar muzikaal is miss Prass helemaal anders. Ze bracht ritmische indiefolk van haar debuut EP Small & Sweet en stelde ook nieuw werk voor. Zo viel vooral het nieuwe “Never Too Late” op, dat ze in LA voor haar nieuwe plaat schreef. We zagen een korte set, waarvan het aanwezige publiek minstens even hard genoot als wij. Laat dat nieuwe album maar komen.

Daniel Blumberg

Naast al het vrouwelijke geweld stond Daniel Blumberg als enige mannelijke mainact op het affiche. Zijn set valt moeilijk in woorden te vatten, maar ‘geordende chaos’ zou een gepaste samenvatting zijn. De jonge multi-instrumentalist leek ons doorheen heel de set afwezig en staarde vaak in het niets. De nummers konden ons jammer genoeg niet helemaal overtuigen en zo leek de set een eeuwigheid te duren. Misschien begrijpen we het concept van Daniel Blumberg nog niet, maar we waren lichtjes perplex na de show. We geven de hoop echter niet op en hopen dat hij ons de volgende keer wel weet te overtuigen. Zijn experimentele sound met een extreem overstemde viool en contrabas, aangedikt met jazzy drumpartijen waren gisterenavond te veel van het goede. Een gemiste kans voor een jonge artiest, die enkele jaren geleden nog in indieband Yuck zat.

Nilüfer Yanya

Nilüfer Yanya staat op zowat elke lijst van artiesten die je in 2018 in het oog moet houden. Ook wij geloven dat de 22-jarige Britse zangeres het ver kan schoppen en lieten ons hiervan gisteren door haar overtuigen. Het was de eerste keer dat Nilüfer op Belgische bodem een concert gaf en ze maakte er meteen een topper van. Ze zong haar bekende nummers waaronder het fantastische “The Florist” en speelde ook nieuw materiaal zoals “Thanks For Nothing”. Het nummer klonk live subliem en het verbaasde niemand toen ze aankondigde dat het haar volgende single wordt. De jonge nieuwkomer was de perfecte afsluiter voor de eerste Pias Nites van het jaar. Haar bassist vertelde ons overigens na de show dat ze in april terugkomt om haar eerste solo-concert te spelen.

25 januari 2018

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief