Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Editors – “Magazine”

Het werd al eens tijd dat Editors nog eens met nieuwe muziek kwamen. Hoe zouden ze anders weeral op de affiche van een Belgisch festival kunnen prijken? Nu dat nieuws is nog niet bevestigd (maar ja, hun jaarlijks abonnement is volgens ons nog niet verlopen), wat we wel al zeker weten is dat de band een nieuw album zal uitbrengen. Het wordt de opvolger van In Dream uit 2015, heet Violence en verschijnt op 9 maart. Extra wist-je-datje: Blanck Mass (noise-artiest) werkte mee op het album. Vandaag krijgen we al meteen een eerste single uit de plaat. “Magazine” is de titel en die klinkt nog platter dan voordien.

We vermoeden dat de invloed van Blanck Mass op deze single niet zo groot is geweest, want “Magazine” klinkt redelijk clean en afgewerkt. Aan gitaargeweld geen gebrek, maar de rest van het nummer mikt vooral op een hoog meezinggehalte. Voor de rest krijgen we veel van hetzelfde. Een dramatische Tom Smith laat zijn stem weer gelden en de muziek is donker maar toch aanstekelijk. Toch mogen ze naar onze mening opnieuw back to basics gaan. Deze grootste sounds zijn toch niet helemaal wat we van hen willen horen. Het nummer op zich is niet super slecht, maar het is ook niet goed. Het is allemaal iets te bombastisch, te veel productie en vooral veel te gemaakt om iedereen echt te plezieren. Ze mogen het wat ons betreft op dat album toch wat experimenteler gaan aanpakken. Of ze dat gaan doen, blijft maar de vraag.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live (Festivaldag 2): Vriendelijk vuur

Vrijdag werd de derde editie van Live /s Live op gang getrapt met kleppers als Tamino, Ben Howard en The National, en…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Editors laatste headliner Live /s Live 2024

Na Editors als headliner te hebben gezien op Hear Hear, leek het erop dat de Britten zelfs in hun geliefde België aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.