Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: Au/Ra & Tessa Dixson

Thank God It’s Friday! Dat vrijdag voor veel mensen de favoriete dag van de week is, verwondert ons niet. Om je vrijdag nog beter te maken, stellen we je vandaag twee nieuwe ‘Grote Beren Van Morgen’ voor. Voor beide berinnen was 2017 het jaar waarin ze hun eerste eerste single releasten en moet 2018 het jaar worden van hun grote doorbraak. Hun muziek is verfrissende popmuziek, die ons naar hogere sferen brengt. Welkom in de selectie AU/RA en Tessa Dixson!

Au/Ra

Haar smaragdgroene lokken vallen meteen op en ook haar muziek doet dat. De in Ibiza geboren, maar in Antigua opgegroeide dame, is de nieuwste zangeres die de pop-olymp wil bestormen. In 2016 bracht ze haar eerste single “Concrete Jungle” in een Spaanse, akoestische versie en bracht even later de Engelse versie uit. In 2017 bracht ze twee singles uit, waarvan “Outsiders” onze absolute favoriet is. Vevo DSCVR was aangedaan van de jonge Spaanse zangeres en katapulteerde haar meteen tot een ‘One To Watch 2018’. Wij sluiten ons hierbij helemaal aan en zijn helemaal in de ban van de jonge dame.

Au/Ra maakt muziek die perfect in onze tijd past. Ze is een kruising van Lorde en Halsey en dat deze soort muziek aanslaat, bewijst haar kleine succes al. In 2017 gaf ze al een handvol shows waaronder een show op de Pukkelpop showcase op SXSW. In November ging ze voor het eerst in België optreden, maar annuleerde ze het optreden door opnames van Vevo DSCVR. In februari zal ze dat goedmaken wanneer ze in een uitverkochte Rotonde het voorprogramma van Lewis Capaldi zal verzorgen. Au/Ra heeft grote plannen voor 2018 en mag terecht hopen op een mooie toekomst.

Tessa Dixson

Kent u de winnaars van The Voice nog allemaal? Dat kan geen kwaad, want ook wij moeten ze googlen. Wie we al langer niet meer moeten googlen is de Belgische Tessa Dixson, die in 2014 deelnaam aan The Voice Belgique (de Waalse versie van The Voice). Na de wedstrijd begon ze met het schrijven van liedjes en stuurde ze demos naar verschillende platenlabels. Die kwamen gelukkig in goede handen terecht en hierdoor tekende ze een contract bij PIAS. In 2016 werkte ze samen met Roméo Elvis en werkte ze verder samen met de beste Belgische producers. Ze bracht in 2017 haar eerste single “Prayer” uit en kreeg van de internationale pers heel lovende woorden te horen.

Tessa, die Brits-Belgisch is, heeft in 2017 heel wat nummers opgenomen die door Luuk Cox (producer van Stromae) en Jeroen De Pessemier (producer Oscar & The Wolf) geproduceerd werden. Ook een tweede videoclip is klaar en zou weldra gelanceerd worden. Tessa is niet van plan een album uit te brengen, maar wil liever goede singles en ep’s maken. De studente grafisch design heeft nog geen shows gegeven, maar dat zou in 2018 ook veranderen. We zijn benieuwd wat deze nieuwe R&B prinses voor ons in petto heeft!

De Grote Beren Van Morgen 2018:

Lo Moon & Portland

Lewis Capaldi & Blu Samu

Touts & Danny Blue And The Old Socks

Emily Warren & Angèle

Col3trane & Yusuf

Maddy Jane & Josefien Deloof

Bloxx & Sunflower

Sam Fender & Amery

Stereo Honey & Vaal

Grace Carter & Fortress

Ms Banks & K1D

1528 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
AlbumsRecensies

Tessa Dixson - Unspoken (★★★½): Glinstering in de duisternis

Aan jong talent geen gebrek in het hedendaagse, Belgische poplandschap. Jammer genoeg krijgt het grotere publiek daar slechts een klein deel effectief…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Olmen maakt affiche compleet met Equal Idiots, Mauro Pawlowski, Novastar, Bad Nerves en meer!

Rock Olmen werd door een van zijn headliners ooit ‘een clubconcert in openlucht’ genoemd, wat een ideale beschrijving is voor een festivalletje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.