Nieuwe singles

De Grote Beren van Morgen: Stereo Honey & Vaal

Nieuwe singles

De Grote Beren van Morgen: Stereo Honey & Vaal

Onze frequente lezers kennen de rubriek ondertussen ongetwijfeld. Voor wie het nog niet kent, is het nu hoog tijd om kennis te maken met ‘De Grote Beren Van Morgen 2018’. De eerste twee weken van januari stellen we dagelijks een internationale en een Belgische act voor die in 2017 op onze radar terecht kwamen en in 2018 volgens ons helemaal kunnen doorbreken. Het is dag tien, wat betekent dat je reeds 18 acts van ons kreeg. Daar smijten we vandaag twee acts bij: Stereo Honey & Vaal.

Stereo Honey

Nog geen jaar geleden kwam “Where No One Knows Your Name”, de debuutsingle van het Londense viertal Stereo Honey, uit. Die kwam er uit het niets en sindsdien groeide de collectieve interesse in de band. Die is er nu nog steeds want enkele maanden geleden kwamen ze al met een bescheiden debuut-EP. De band speelde deze zomer, met slechts twee nummers op hun cv, enkele festivals in hun thuisland en staat later dit jaar nog op Eurosonic en The Great Escape.

Ze klinken gecompliceerd als Wild Beasts, de frontman heeft en stem die wat weg heeft van Thom Yorke en er schuilt een epische achtergrond in de muziek van de band. Het cinematische aspect van hun muziek is opvallend, maar het is nergens helemaal over the top. Het heeft een soort van doordachte vibe waarbij de instrumenten zweven en er altijd plaats is om wat dieper te gaan. Je zou ook kunnen denken aan Nothing But Thieves bij het horen van deze band, en als je weet wat voor parcours die aflegden, dan kan je er zeker van zijn dat het bij Stereo Honey niet slechter zal gaan.

Vaal

foto van Vaal.

De tweede band die we vandaag graag aan jullie voorstellen is de Belgische groep Vaal. De kans dat deze naam een belletje doet rinkelen is redelijk klein. Tenzij je misschien een überhipster bent en aanwezig was op hun eerste optreden in augustus tijdens Different Class. Toch wisten de heren onze selectie te halen en dit met nog geen handvol optredens achter de rug.

Dit is dan ook het resultaat als je groepsleden van Maze, winnaar van (alweer) Westtalent 2011 combineert met een lid van medefinalist Movoco. Dan ontstaat er een nieuwe band die de donkerste krochten van jouw ziel opzoekt en ruimte laat voor nihilistische doemdenkers. Hun debuutsingle “Knopen” ging dan ook niet ongemerkt voorbij en ze werden onmiddellijk door Subbacultcha gebombardeerd tot de nieuwste noise sensatie en coolest kid in town. Wat op zijn beurt leidt tot een plekje op het podium van de AB tijdens The Sound of the Belgian Underground op 28 januari. Door hun schijnbaar minimalistische sound weten ze een grimmige sfeer neer te zetten die ergens zweeft tussen cold wave en ambient.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stereo Honey - "Ladders to the Sun"

De afgelopen maanden heeft Stereo Honey gewerkt aan hun eerste album, maar op 6 maart verschijnt eerst en vooral nog de nieuwe…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stereo Honey - "My Darkness"

Voor Stereo Honey begint het aftellen naar 2020 nu al, want ze maakten bekend op 6 maart met een nieuwe ep te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereo Honey - "You Are A Monster"

Een heel jaar lang heeft Stereo Honey in de studio gezeten om aan hun langverwachte debuutplaat te werken en er is nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.