Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux – “Slowly”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux – “Slowly”

Son Lux, het experimentele trio rond zanger Ryan Lott, komt met een nieuwe single, “Slowly”. Het nummer is een voorbode op het nieuwe album, Brighter Wounds, dat uitkomt op 9 februari van dit jaar. “Slowly” volgt “Dream State” op, dat de eerste single was voor het nieuwe album. Niets nieuw voor de band uit New York, want het is al hun vijfde album dat uitkomt.

Het nummer begint met zachte synths en typische beats van drummer Ian Chang, die vorig jaar trouwens ook solo ging. Na ongeveer dertig seconden valt het liedje, letterlijk, voor enkele seconden stil. Dan valt het lied terug in zoals het begon, maar deze keer mét de zachte stem van de zanger. Daarna worden we voor vier minuten, of 3:18 aangezien je kan kiezen tussen de volledige versie of een ingekorte edit waar de pauzes zijn weggeknipt, ondergedompeld in een bad van zachte geluiden afkomstig van de synthesizer en heerlijk experimentele beats. Son Lux slaagt erin ons te blijven verrassen met kwaliteitsvolle, spannende nummers.

Na “Dream State” zorgt Son Lux weer voor een heerlijke single waarin het haar eigen, experimentele identiteit weet te bewaren, maar misschien toch de poort naar het grote publiek weet te vinden. Wij weten het alvast zeker: op 17 februari staan wij in de AB om de nieuwe plaat met eigen ogen en oren te aanschouwen.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luke Hemmings - "Shakes"

Dat Luke Hemmings niet enkel goed is als de frontman van 5 Seconds of Summer is, wisten we al even. In 2021…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Flexorcist"

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eden Rain - "I Found My Brain"

Dat Leeds een muzikale broedplaats is, wist je waarschijnlijk al dankzij onder meer alt-J, Kaiser Chiefs en Yard Act. Maar ook singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.