Features

De Grote Beren Van Morgen 2018: Bloxx & Sunflower

De tweede week van januari, maar we zijn nog lang niet klaar met ‘Grote Beren Van Morgen’ voor te stellen. Beide artiesten maakten in 2017 hun opwachting. We kunnen afgelopen jaar dan ook als generale repetitie zien voor hetgeen dat hen in 2018 te wachten staat. Zij behoren tot onze 14 internationale en 14 Belgische acts, waarvan we er elke dag één van elk voorstellen, die in 2018 helemaal kunnen doorbreken. Vandaag gaan we voor twee bands, enerzijds is er Bloxx en anderzijds Sunflower.

Bloxx ontstond iets meer dan een jaar geleden. Het viertal uit Londen bracht toen verschillende nummers uit op Bandcamp. Een grungy sound was wat we eruit konden afleiden. Dit viel ook in het oog van Chess Club Records (Sundara Karma, Mø) en die gaven de band prompt een platencontract. Niet veel later was er online niets meer te bespeuren van de band. Gelukkig kregen we in 2017 vier ‘nieuwe’ singles van de band met “Coke” als meest toegankelijke. Dit toont aan dat de band potentieel heeft en dat geeft hen dan ook een plekje in deze lijst.

Hoe ze in 2018 zullen doorbreken? Door een fantastisch album uit te brengen. Denk maar aan Wolf Alice bij hun debuut, die door de Britse pers werden opgehemeld zonder veel gêne. Hetzelfde verhaal zien we gebeuren met Bloxx. Ze hebben dezelfde stijl en dat zorgt er alleen maar voor dat ze populairder zullen worden. Ze klinken misschien net iets eerlijker en op bepaalde nummers (“Curtains”) nog vettiger, maar dan wel met de zachte vocals van de frontvrouw. De band speelde al als voorprogramma van The Wombats en Sundara Karma en wist hiermee veel zieltjes te winnen. Wij zien ze in 2018 heel de wereld voor hen winnen.

Wat er in het West-Vlaamse drinkwater zit, weten we niet zo goed, maar dat Westtalent een visvijver voor talent is, blijkt alweer. Na vorige winnaars SX, Steak Number Eight en Balthazar staat deze titel nu ook op het palmares van Sunflower te blinken. Daarenboven wisten ze recent ook een plaatsje in de preselectie van Humo’s Rock Rally te bemachtigen. Hun preselectieshow op Westtalent was trouwens één van hun eerste shows ooit, en dan meteen al winnen, dat getuigt enkel van grote klasse.

Met hun licht verteerbare melancholische postpunk gecombineerd met springerige dreampop gitaarrifjes, dat op zijn beurt in schril contrast staat met zware zang, slagen ze er toch in om een goede balans tussen dit alles te bewaren. Wel hebben ze enkel nog maar single “Heroin” officieel gereleaset, wat voor ons al getuigt van een stevig ontluikende kiem. Postpunk op zijn best en het bewijs dat het genre leeft in België. We kijken uit dit jaar naar meer werk van de groep en misschien wel winst op Humo’s Rock Rally.

Lo Moon & Portland
Lewis Capaldi & Blu Samu
TOUTS & Danny Blue And The Old Socks
Emily Warren & Angèle
Col3trane & Yusuf
Maddy Jane & Josefien Deloof
Sam Fender & Amery

1526 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Features

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2022 (deel 2)

Naar jaarlijkse gewoonte verzamelen we begin januari een hoop nationale en internationale namen in onze rubriek ‘Grote Beren van Morgen’, van wie…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Patches

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen: Ão

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.