Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake – “Filthy”

Begin dit jaar (lees: afgelopen maandag) kondigde Justin Timberlake eindelijk een nieuw album aan. Zijn laatste The 20/20 Experience dateert dan ook alweer van 2013. Man Of The Woods werd de wereld in gegoten met een trailer. In het filmpje zien we een volwassen JT op het platteland, genietend van lange panorama’s, wandelingen en maïsveld-verstoppertje. “Dit album gaat over mijn familie, mijn vrouw, mijn kinderen en mezelf, maar meer nog dan welk album ook, waar ik vandaan kom”. De sluimerende verknipte nummers op de achtergrond worden afgekapt voordat je er iets van kunt maken. Maar toen was er vandaag…

‘This song should be played very loud’ is de subtitel van deze eerste Man Of The Woods single “Filthy”. “Filthy” is geen boswachter met een banjo zoals het voorgaande een beetje deed vermoeden, maar een live band zoals we die kregen op The 20/20 Experience gemixt met het futuristische dat een FutureSex/Lovesounds (2006) ons gaf. Dit geeft toch weer een nieuwe, maar typische, Justin Timberlake sound. Visueel zien we kritiek op ‘cheap amusement’, waarbij de artiest vaak vervangen wordt zonder enige notie van het publiek. Muziek en performance worden minder belangrijk dan het creëeren van een product.

Love him or hate him, Justin Timberlake zoekt vernieuwing op en slaagde daar op commercieel vlak al meermaals in. Ja, wij willen ook de single voor Trolls verbannen uit ons geheugen, maar nu zit beste vriendje Timbaland wederom aan de productieknoppen en dat bracht wel al gouden plaatjes op. Of “Filthy” de sound is die we als een rode lijn door Man Of The Woods zullen krijgen, is nog maar de vraag, maar daar hebben we 2 februari wel een antwoord op.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anderson .Paak - "Don't Slack" (feat. Justin Timberlake)

In deze donkere tijden van corona en afgelastingen, kunnen we wel eens een muzikaal zonnetje gebruiken; en wie verdient die titel meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake & SZA - "The Other Side"

Justin Timberlake vierde in 2018 zijn terugkeer met zijn saaie album Land Of The Woods en beloofde toen snel met nieuwe muziek terug…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halsey - "Without Me"

“Without Me” is het eerste solonummer dat Halsey dit jaar uitbrengt. Onlangs bracht de Amerikaanse zangeres haar HFK Tour naar de AB,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.