Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles The Streets – “Burn Bridges” & “Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies”

Meer dan 6 jaren gingen voorbij sinds de release van Computers and Blues, het laatste album van The Streets. Gelukkig miste Mike Skinner, het muzikale brein achter The Streets, het touren. En bij een nieuwe tour hoort nieuw werk, dus schenkt Skinner ons als vervroegd kerstcadeau niet één, maar twee kers(t)verse singles.

De UK garage pionier kiest met “Burning Bridges” voor duistere Grime. Het nummer is duidelijk donkerder en minder luchtig dan de sound die we kennen van de eerste albums van The Streets.  Maar wat doet het goed om het vertrouwde ‘Mockney’-accent (porte-manteau van Mock en Cockney) van Skinner terug te mogen aanhoren. De tweede nieuwe single “Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies” is een echt UK garage nummer met een veel hoger tempo dan “Burning Bridges”. Toch heeft ook deze nieuwe  een grimmig kantje. Daarbovenop draagt de titel nu ook niet meteen de meest warme kerstboodschap.

Ach, als we ergens warm van worden dan is het wel dat The Streets terug van weggeweest zijn. Nu hopen dat ze volgend jaar ook eens in België langskomen. Voorlopig is enkel een tour in de UK gepland, maar wie weet heeft Mike Skinner in 2018 nog meer aangename verrassingen voor ons in petto…

Facebook / Twitter

 

 

 

 

22 december 2017

About Author

Toon Dictus


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief