Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Scared of Girls – “Waihi Beach”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Scared of Girls – “Waihi Beach”

Van deze surf punk band uit Auckland heb je wellicht nog niet gehoord. Genoemd naar hun verlammende angst voor vrouwen, wil deze vierkoppige party punkgroep om te beginnen Nieuw-Zeeland veroveren. De band brengt rammelende garage rock met snelle popgitaardeuntjes over stranden, opzichtige golven en milleniumvriendschap. Hun debuutsingle ‘Waihi Beach’ laat dan ook blijken dat de surfvibe duidelijk aanwezig is. Voor wie het graag wat steviger heeft, is deze band misschien wel het proberen waard.

Het nummer begint met een snelle gitaarrif waarna er wordt opgebouwd naar een dromerig refrein. Hoewel de winter officieel begonnen is, zie je jezelf bij dit nummer wellicht in de auto op weg naar het zuiden van Frankrijk. Dit nummer zou je dan op het laatste moment nog in de roadtrip playlist hebben gesmeten omdat het misschien wel past bij de uitgelaten sfeer die dan heerst. Wie er niets op tegen heeft dat er hier en daar wat valse deuntjes en overslaand gezang te horen is, kan dit misschien wel bekoren. Het is geen meesterwerk, maar mits wat toegevingen is het best wel oké.

Facebook / YoutubeSoundcloud / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss - "Bunny Man"

De terminologie van Ockham’s Razor kan perfect toegepast worden op de bende van Skegss: ‘Als het eruit ziet als een surfpunkband en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOD CON - "Ammo"

Met MOD CON hebben Erica Dunn (zang/gitaar), Sara Retallick (bas) en Raquel Solier (drums) in 2017 een muzikaal vervolg gebreid aan hun…
AlbumsRecensies

Skegss - Rehearsal (★★★½): Proost op het leven

Australië produceert de laatste jaren opvallend veel goede garage- en surfpunk. Vorig jaar brachten The Chats al een uitstekend album uit, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.