Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ – “Lean On You”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ – “Lean On You”

Nu het einde van het jaar nadert, kunnen we het met recht en rede zeggen: 2017 was een cruciaal jaar voor rapper, schrijver en producer Russ. Bewijsstukken nummer een, twee en drie: zijn debuutalbum There’s Really A Wolf, de kapotgesprongen vloer op Pukkelpop afgelopen zomer en de filmpjes van gigantische crowds over heel de wereld die zijn liedjes woord voor woord meezingen.

Russ heeft zijn bekendheid deels te danken aan muziekplatform SoundCloud, waar hij al jaren single na single dropt en zo een trouwe fanbase uitbouwde. Dat bleef hij ook de voorbije maanden vrolijk verder doen, zo kregen we onder meer “Wife You Up” (met gitaar afkomstig van John Mayer), “Think Twice” en “Prosper” cadeau. “Lean On You” is de nieuwste in dat rijtje en vormt een muzikaal bedankje aan zijn fans.

Het is het kortste nummer dat hij dit jaar uitbracht en de boodschap kan in een paar woorden samengevat worden: ‘I got your back if you got mine.’ Hoewel de raps niet op ons afgevuurd worden zoals dat in andere nummers wel vaak het geval is, is dit toch een typisch Russ-nummer. Een relaxte melodie en trage zang, dat schotelt hij ons immers graag voor in zijn meer kwetsbare nummers zoals “Ride Slow”, “Losin Control” en “Scared”. Russ heeft lang gewerkt om zijn huidige populariteit te verwerven en dat onderwerp komt dan ook vaak terug in zijn muziek. “Lean On You” is bedoeld voor de echte fans, die hem gebracht hebben waar hij nu is. En reken maar dat hij van plan is om daar lange tijd te blijven.

Russ bewijst vooral dat het soms niet meer hoeft te zijn dan dat: een simpele maar smooth beat, overgoten met wat rustige zang.

Op 22 februari 2018 staat Russ in Vorst Nationaal, tickets en info vind je hier.

Facebook / Twitter / Instagram / Soundcloud / Youtube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danger Mouse & Black Thought - "Because" (feat. Joey Bada$$, Russ & Dylan Cartlidge)

Danger Mouse en Black Thought zijn twee van de meest getalenteerde, maar onderschatte artiesten van de hiphopwereld. Ze hebben hun fans jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.