Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Garden City Movement – “Slightly All The Same”

Ook in Israel maken ze muziek, en met Garden City Movement hebben ze zelfs een goudhaantje in handen. Het trio stond al in het voorprogramma van onder meer Bonobo, Caribou en Alt-J en speelde al de hele wereld rond. Die wereldse invloeden zijn ook te vinden in hun muziek, net als de mysterieuze elektronische aspecten van voorgenoemde bands. De band bestaat al sinds 2013, bracht al ettelijke EP’s uit, maar tijd voor een debuutalbum was er nog niet. Tot nu, de band trok zich een jaar terug en brengt volgend jaar het debuut uit. Nu laten ze ons alvast een voorsmaakje horen met de eerste single in meer dan een jaar tijd: “Slightly All The Same”.

Het nummer klokt af net onder de drie minuten en dat is jammer. Van ons mocht het nog veel langer geduurd hebben, want wat een topnummer is ons dat! Het heeft een zwoele intro gecombineerd met een erg aanstekelijk refrein. Een soort van exotische balalaika brengt sfeer in het nummer dat het nummer zijn eigen Oosters sfeertje geeft. Denk aan een mix tussen Glass Animals en Caribou, maar dan nog net iets toegankelijker. Subtiele gitaarlijnen en zachte vocals balanceren op een beat die een goeie energie in zich heeft. Sterk nummer dat wel veel meer in zich heeft zitten, dat is zeker.

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Nieuwe namen Pukkelpop

Pukkelpop, het alternatieve festival in Kiewit, maakt ons op deze mooie dag gelukkig met enkele opvallende namen. Zo komt Mark Ronson toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.