LiveRecensies

Ivy Falls @ Trefpunt: Elektronische pop op een roze wolk

Ivy Falls speelde gisteren een thuismatch. In een uitverkocht Trefpunt stelde ze gisteren haar debuut EP Mean Girls voor die op 17 november verscheen. Het publiek waande zich voor een avondje op de roze popwolk van zangeres Fien Deman, die we nog kennen als de frontvrouw van  I Will, I Swear. Voor haar soloproject laat ze zich omringen door Trui Amerlinck (Tsar B – bas), Xavier De Clercq (Sleepers’ Reign – toetsen en gitaar) en Simon Raman (Steiger – drum). Ivy Falls brengt popmuziek die vooral heel lief en dromerig klinkt. Het is onmogelijk om je niet te laten meeslepen door de dromerige sfeer en elektronische vibes. De aanwezigen genieten duidelijk, rustig bewegend van links naar rechts en af en toe met gesloten ogen om de muziek helemaal in zich op te nemen.

Hoewel een felrode outfit best een aandachtstrekker is, blijkt het toch de zijdezachte stem van Fien die alle aandacht opeist. Het klinkt allemaal heel lief, maar wie even wat verder luistert, merkt meteen dat er meer achter zit. Een gelaagdheid die we niet alleen tekstueel terugvinden, maar ook in de opbouw van de liedjes. Verder werpt toetsenist Xavier hoge ogen door niet alleen de synths te bedienen, maar tussendoor ook nog even gitaar te spelen.

De nummers vloeien moeiteloos in elkaar over met tussendoor altijd even tijd voor een kort bedankje. De sound van Ivy Falls wordt hierdoor heel duidelijk en dat wordt gesmaakt. Er was ook een primeur voor de aanwezigen, een song die speciaal voor de EP release geschreven werd en de werktitel “Dream” kreeg. Het gaat over realistische dromen en wordt alweer gekarakteriseerd door de dromerige, elektronische vibe van Ivy Falls.

Ivy Falls brengt een heel eigen cover van “We Are The People” en ook hierin schemert de sound en sfeer van de Mean Girls EP heel erg door. Wie de hit van Empire Of The Sun niet kent, zou haast niet geloven dat het een cover is en dat kunnen we hen niet kwalijk nemen. Het klinkt dan ook heel anders met zo’n roze filter. Het prachtige “Twelve” vormde de afsluiter van een geslaagde avond. In dat nummer worden we nog heel even meegenomen naar een bitterzoet roze universum voor we weer de echte wereld in gestuurd worden.

De EP kreeg dan wel de titel Mean Girls, Fien Deman klinkt met zo’n zacht en lief stemgeluid zeker niet als een mean girl. Voor Ivy Falls was de voorstelling van hun EP de afsluiter van 2017, maar wij drijven alvast nog even verder op de poppy roze wolk van gisteravond.

Setlist:

Mean Girls
Bottles
Fold
Gold
Long Lost
Dream
We Are The People
Silver
Think

Bis:

Twelve

Facebook / Instagram / Website

Related posts
LiveRecensies

Trialogos & Ohio Mark @ Trefpunt: Hoogsensitieve spielerei

Liefhebbers van avant-gardemuziek zullen tijdens hun jacht naar onontgonnen parels wellicht al eens gebotst zijn op Conny Ochs. Solo wist de Duitse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAAi - "Bodies of Water"

Weinig artiesten stralen zo een aanstekelijk enthousiasme uit als HAAi. Met haar brede glimlach slaagt ze erin om zelfs de meest stijve…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Intergalactic Lovers - Liquid Love (★★★★): De langverwachte, maar ook geslaagde comeback

Na vier ongeduldige jaren lost Intergalactic Lovers eindelijk het nieuwste album Liquid Love, ook al konden we al een half jaar genieten van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.