Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “Fireworks”

Catchy, dromerige folkpop is volgens ons nog de beste manier om te beschrijven wat de twee zussen van First Aid Kit op de planken brengen. Denk aan een melancholische warmte doorspekt met tweestemmigheid die gedragen wordt door een sobere gitaar en een piano. Met reeds vier albums op hun naam hebben de Zweden al een indrukwekkend CV, maar the best is yet to come, zo bewijzen ze met hun single “Fireworks”

Het nummer begint met een eenvoudig riffje dat in de verte wat doet denken aan Chasing Cars van Snow Patrol. Aangevuld met een frêle zanglijn, die al snel gevolgd wordt door een tweede stem, krijgt het nummer steeds meer vorm. Niet alleen Snow Patrol maar ook Fleet Foxes zijn nooit veraf, invloeden die we enkel kunnen toejuichen. In het refrein komt een drum invallen die het plaatje compleet maakt. First Aid Kit verwarmt en vertedert met “Fireworks”wij kunnen alvast niet wachten op hun album Ruins dat uitkomt op 19 januari.

Facebook//Spotify//Website

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.