LiveRecensies

Coely @ Het Depot: That girl can celebrate…

Coely is momenteel de grootste vrouwelijke speler in de Belgische hiphopmarkt. Ze stond afgelopen zomer op de grootste Belgische festivals en wist overigens een overtuigende set op Glastonbury af te leveren. Haar album Different Waters behoort tot de betere Belgische platen van het jaar en stond in de top 10 van de Ultratop. Afgelopen april stond ze nog te schitteren in een uitverkochte AB en ook nu speelt ze voor uitverkochte zalen. Voor haar clubtour door Europa en België speelde ze gisteren in het uitverkochte Depot en komt ze binnen 3 weken nog eens terug om weer voor een uitverkochte zaal te spelen. Haar energieke show toonde weer waarom ze zo een goede livereputatie heeft en dat haar songs één voor één hits zijn.

De eerste sneeuwvlokken zijn gisteren gevallen, maar ze bleven gelukkig niet liggen. Wie er op tijd geraakte zag het hiphop collectief Soul’Art. Ze haalden alle trucjes van de foor boven om het publiek mee te krijgen en dat bleek hier en daar uitstekend te werken. Het publiek sprong maar al te graag mee van links naar rechts en stak ook braaf de handjes in de lucht. Muzikaal gezien onderscheid Soul’Art zich jammer genoeg niet van gelijkaardige collectieven. Het viertal kwam soms net iets te chaotisch over. Wat ze qua muziek niet hadden, konden ze met hun enthousiasme compenseren, maar meer dan dat zat er niet in.

Al enkele minuten voor het concert begon, toonde het publiek hoeveel zin ze hadden. Het publiek dat overwegend zeer jong en vrouwelijk was, brulde het uit toen Coely vanuit de coulissen haar set accapella opende en de band opkwam. De band zette “Different Waters” in en Yann Gaudeuille (de feature van de song) kwam het podium op. Hij zong de eerste strofe van het nummer met enorm veel passie en toonde waarom hij één van Coely’s favoriete zangers is. Tijdens het refrein kwam dan de majesteit herself met een gigantische glimlach het podium op en brak het gigantische feest uit. Yann Gaudeuille vergezelde haar dan verder ook nog voor “My Tomorrow” en werd nog eens duidelijk dat Coely en Yann elkaar perfect aanvullen.

Het duo bracht “Can’t Get Away” even energiek als je het verwacht. Ze gaven alles en hadden overduidelijk heel veel plezier. Daarbovenop illustreerde haar band dat ze de songs nog wat extra punch konden geven en speelde de gitarist een heerlijke minisolo. Daarna begon ze letterlijk en figuurlijk “On My Own”. Ze stond er nu alleen voor, maar ook alleen kan Coely het behoorlijk goed. Ze zocht alle kanten van het podium op en zorgde voor een leuke vibe die doorheen heel de show in de lucht bleef hangen. Ook het aanstekelijk “No Way” kon iedereen bekoren en werd luidkeels door de puberende meisjes meegezongen.

Tijdens “Bump” kwam rapper Dvtch Norris op. Nadat hij solo de wereld wou veroveren, is hij nu trots lid van de Coely-gang. Dvtch Norris is niet alleen rapper, maar is ook een fantastische MC die het publiek kan opzwepen als geen ander. Het publiek ging ook helemaal uit zijn dak toen “Don’t Care’ werd ingezet en zong maar al te graag mee. Dat Coely enorm grappig is bleek toen ze aankondigde dat ze aan haar laatste nummer ging beginnen. ‘Hemme kik ik daarvoor betaald? Da kan ni!’, grapte ze omdat ze zelf ook besefte dat de set aan de korte kant is. Ze maakte het goed door het publiek in te duiken en een mini dance-battle te houden.

Het publiek was duidelijk nog niet klaar om weer het kille weer in te trekken en wou meer. Dvtch Norris kwam het podium opgewandeld en vroeg aan het publiek om hun gsm-lampje op te steken. Coely kwam onder luid applaus weer op en begon met een honderdtal lichtjes in de lucht aan een pianoversie van “Wake Up Call”. Ze maakte nog eens duidelijk dat ze gouden stembanden heeft en riep daarna nog eens Dvtch en Yann op het podium. Samen zingen ze hun song “The Rise” en krijgen we voor ogen hoe sterk Coely gegroeid is. Afsluiter is natuurlijk “Celebrate”, waarbij alle mama’s moesten rechtstaan en gevierd werden. Een prachtige einde van een dynamische show.

Coely staat op een podium als geen ander. Ze brengt haar songs met zo veel inleving en enthousiasme dat je er warm van krijgt en niet anders kunt dan meedansen. Het enige wat minder goed was, was dat de tijd zo snel vloog en het uur in geen tijd achter de rug lag. De Coely-gang (Coely, haar band, Yann en Dvtch) blijft aan een sneltempo zielen veroveren. Na afloop kunnen we alleen maar zeggen: “Coely, you can celebrate!” en wij feestten gisteren graag met haar mee.

 

Setlist:

Different waters (met Yann Gaudeuille)

My Tomorrow (met (Yann Gaudeuille)

Can’t Get Away (met Yann Gaudeuille)

On My Own

Hush

No Way

All  I Do

Bump

Don’t Care (met Dvtch Norris)

 

Wake Up Call (pianoversie)

The Rise (met Yann Gaudeuille & DVTCH Norris)

Celebrate (met Yann Gaudeuille & Dvtch Norris)

 

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Jane - "Tattoos"

Natalie Jane is een heus TikTok-fenomeen die fans verzamelde met nummers te coveren in grote parkings. Die bevatten een goede akoestiek voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.