LiveRecensies

Tsar B @ Het Depot: Dromen over een mooie toekomst

Tsar B stond gisterenavond in de foyer van Het Depot om haar debuut-EP Tsar B en nieuwe liedjes voor te stellen. De jonge, opkomende R&B-ster is momenteel druk in de weer met het schrijven van haar debuutplaat, die in 2018 zal uitgebracht worden. Haar mysterieuze, electronische muziek werd al opgepikt door Amerikaanse choreografen. Zo werd haar single “Escalate” een echte hit in de danswereld en heeft een video al bijna 14 miljoen views. In Het Depot bewees ze dat ze de ballen heeft om het te maken, maar dat ze nog enkele werkpunten heeft.

Toen we Het Depot met onze dikke jassen binnenwandelden, werden we al opgewacht door de dansbare beats van producer Maverick. Toen Tsar B dan een beetje later het podium opkwam kon de trip naar het onbekende eindelijk beginnen. In een zwart, leren pak en een hippe zonnebril zwierde ze haar vlecht meteen alle kanten uit. Ze bracht haar eerste song met enorm veel zelfvertrouwen, maar het liedje leek ons de foute opener. Het liedje (waarvan we de titel nog niet kennen) ontbreekt live het karakter en de in-your-face-momenten die haar andere songs wel hebben. Gelukkig had ze nog herkansingen genoeg om er toch een mooie avond van te maken.

Haar tweede song, die vermoedelijk “Get In The Car” zal heten, maakte al het één en ander goed, maar mag ook nog iets scherper zijn. Het reeds uitgebrachte “Swim” loste alle verwachtingen in en kreeg live een nieuwe versie, die volledig klopte en ook op festivals perfect zou werken. Het liedje had een grootse afwerking die je bij je nekvel greep en enkele minuten niet meer loslaat. Iets verder in de set volgde het zeer rythmische “Silver Lion”, dat alles in huis heeft om haar volgende single te worden. Haar gekende ‘dark beats’ met de Arabische invloeden werkten in deze song perfect! De song blijft meteen hangen en kan al vanaf het tweede refrein vlekkeloos meegezongen worden.

Voor “Myth” haalde ze eindelijk de viool waarmee ze bekend werd boven en speelde ze een stukje mee. Tijdens het nummer viel op hoe goed haar muzikanten zijn. De stemmen waren perfect op elkaar afgestemd en de harmonieën zorgden voor een extra dimensie, die de song nog mystieker maakte. Ook het nog niet uitgebrachte “Rattlesnake” wist vanaf de eerste toon de overtuigen. De song heeft een zeer unieke sound en zal wellicht één van de beste livenummers zijn die ze in haar repertoire heeft. Vanaf het refrein gaan alle remmen los en hangt er een heerlijke ‘Je m’enfoutistische’ sfeer in de lucht.

Op het einde van haar set bewees ze andermaal dat ze alles in huis heeft de volgende Belgische superster te worden. Het beresterke “Escalate”, dat zeer geliefd is bij (paal)dansers, toonde live waarom het zo een geliefd nummer is. Strakke, straffe beats gieren door je lichaam en de sterke vocals van Tsar B (het alias van Justine Bourgeus) bezorgen je kippenvel. We hopen dat ze in de AB genoeg plaats heeft om enkele paaldanseressen op haar tonen te laten paaldansen. Ook haar laatste nummer “Golddigger” moest live niet onderdoen. Het nummer heeft heel wat hiphop invloeden en was de perfecte afsluiter van de avond.

Tsar B toonde in Het Depot dat haar nummers, op enkele uitzonderingen na, al heel goed werken, maar dat ze in de Foyer van Het Depot wat misplaatst waren. Justine heeft een donkere zaal met een groter podium nodig. Verder missen sommige nummers de afwerking of rafinesse die haar singles “Escalate” en “Swim” reeds hebben, maar daar kan aan gewerkt worden. Tsar B mag na gisterenavond zeker dromen over een mooie toekomst want die staat haar met zekerheid te wachten.

Wie Tsar B live zelf wilt ontdekken, kan dat op 29 april in de AB (waar ze wellicht veel beter toch haar recht zal komen!)

1248 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch, Tsar B & Rumours @ Wilde Westen: Terugslag van de toekomstige leading ladies

Drie optredens op een avond en dat in twee verschillende zalen. Door het veranderen van de coronamaatregelen kregen we in aanloop naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tsar B - "Flitch" (feat. Nova Twins)

Volgende week krijgen we nieuw materiaal van Tsar B in de vorm van een ep. Hoewel, nieuw is misschien een groot woord,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.