Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yungblud – “Tin Pan Boy”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Yungblud – “Tin Pan Boy”

De nog maar 19 jarige Dominic Harrison uit Doncaster doet het goed, zo goed zelfs dat hij zijn kunnen in januari op het gerenomeerde showcasefestival Eurosonic mag komen demonsteren. Zijn vorig nummer “I Love You, Will You Marry Me” is een bescheiden hitje en schopte het zelfs op de playlist van Studio Brussel. Nu zet hij een volgende stap naar wereldfaam met zijn derde nummer “Tin Pan Boy”.

“Tin Pan Boy” is even aanstekelijk als zijn twee eerder uitgebrachte nummers en leggen zijn sterktes meteen bloot: een lekkere en strakke gitaar en zijn kenmerkende stem. De teksten zijn provocerend en politiek geladen wat te danken is aan het feit dat Yungblud vroeger veel naar Bob Dylan en The Beatles luisterde. Zijn muziekstijl daarentegen ligt eerder in de lijn van Jamie T en Arctic Monkeys en zijn ego is te vergelijken met dat van een rapper. Dat de wereld binnenkort storm gaat lopen voor deze jonge energieke brit is een feit, maar het is wellicht nog even wachten voor hij zijn debuut album gaat droppen.

Facebook / Twitter / Instagram / YouTube

1777 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het viseuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
LiveRecensies

YUNGBLUD @ Kavka Zappa: Cadeautje voor de trouwe fans

YUNGBLUD behoort tot de meest besproken en spraakmakende artiesten van het moment. Vorig weekend haalde hij de media nog toen hij op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.