MuzieknieuwtjesNieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Magnus – “Look At Us Now”

Deze koude ochtend werd nog iets kouder toen we het nieuws lazen van Magnus via Studio Brussel. De groep rond Tom Barman (dEUS en TaxiWars) en dj-producer C.J. Bolland houdt er na dertien jaar dus mee op. De band was voor het eerst te horen in de film van Barman, Any Way The Wind Blows. Erna kwamen ze met hun eerste plaat, The Body Gave You Everthing (2004). De opvolger, Where Neon Goes To Die, kwam er pas tien jaar later. Dat is tevens ook de reden van de break-up. Beide heren besloten dat het werktempo te traag ligt om de band in leven te houden.

Wees echter niet (helemaal) getreurd. Op 24 november brengen de Antwerpenaren een nieuwe EP uit en op 8 december doen ze er nog een best-of bij. Daarnaast gaan ze ook nog op afscheidstournee. Iedereen die Magnus al live zag, weet dat je zo’n kans niet mag mislopen. Nu kan je al luisteren naar hun kersverse single “Look At Us Now”. Hierbij serveren ze ook een videoclip die terugblikt op dertien jaar videomateriaal van Magnus.

“Look At Us Now” is een rustig elektro nummer dat met een vleugje catchyness – dankzij de bevallige vrouwenstemmen – aangenaam je oorkanaal binnenkomt. Mits enkele computergestuurde effectjes en de typische zanglijnen van Barman, hoor je duidelijk de muzikale handtekening van Magnus. Er komt ook een zekere melancholie bij kijken die je ook in de tekst terughoort. Het afscheid van één van de interessantste projecten uit Antwerpen van de voorbije jaren is een feit. We zullen je ‘bere’ hard missen, Magnus.

Site / Facebook 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Compact Disk Dummies - “Satellites” (feat. Tom Barman)

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar sinds kort is Compact Disk Dummies helemaal terug van weggeweest. Een paar weken…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2018: Dag 1 met o.a. Arsenal en Simple Minds

Gisteren ging de 44e editie van de Lokerse Feesten van start. Traditioneel staat elke dag in een ander thema op de Grote…
AlbumsRecensies

Magnus - Look At Us Now EP (★★★½): Een afscheidstraan tijdens het dansen

Op een koude 8 november liet Magnus via Studio Brussel weten dat ze er na dertien jaar mee ophouden. De groep rond Tom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.