LiveRecensies

Alfa Mist + Jamila Woods + Jordan Rakei @ De Vooruit: een dansbaar avondje uit

LiveRecensies

Alfa Mist + Jamila Woods + Jordan Rakei @ De Vooruit: een dansbaar avondje uit

Gisterenavond trokken we nog eens naar De Vooruit in Gent, waar Democrazy i.s.m. LeFtO een heleboel topbands wist te programmeren. Er stonden heel wat verschillende bands geprogrammeerd in zowel de Balzaal van De Vooruit, als in het gezellige concertzaaltje in NEST. Wij besloten om naar Alfa Mist, Jamila Woods en Jordan Rakei in De Vooruit te gaan. Achteraf bekeken, bleek dit een goeie beslissing te zijn.

De opener van de avond is niemand minder dan Alfa Mist. Z’n debuutalbum Antiphon is een plaat die wij al het hele jaar op repeat hebben staan, waardoor we deze avond enorm veel verwachtingen hebben. De zaal is al behoorlijk gevuld wanneer de band het podium opkomt en daar lijkt iedereen blij om te zijn. Zonder maar één woord te zeggen, begint de band aan hun set en eerlijk, we zijn meteen verkocht.

Wie de muziek van Alfa Mist niet kent, moet daar dringend iets aan gaan doen. De sound die hij creëert kan het best worden omschreven als een kruising van het beste vanuit de R&B wereld, met de meest subtiele Jazzy vibes die hij dan netjes aan elkaar componeert. Met andere woorden, de meeste mensen hier in de zaal hebben hun ogen gesloten en laten hun hoofd meevaren op de dromerige muziekgolven die de drummer ons voorschotelt.

Alfa Mist speelt het ene toplied na het andere, waardoor iedereen in de zaal zich volledig op de muziek focust. Dit resulteert in een enorm fijne vibe tussen zowel de band als tussen het publiek. De muzikanten die Alfa Mist heeft meegebracht zijn zeker ook niet van de minste. Zowel gitarist, trompettist als drummer weten ons verschillende keren op enkele fantastische solo’s te trakteren, waarmee ze bewijzen dat ze toch wel stevig buiten de lijntjes kunnen kleuren. Topshow!

Daarna is het de beurt aan Jamila Woods, die voor het eerst op tour trekt doorheen Europa. Ook zij kan rekenen op een overvolle zaal enthousiaste fans, waar ze zelf eventjes niet goed van blijkt te zijn. De show gaat nogal krachtig van start, waardoor de sfeer er meteen inzit en zo de meeste mensen langzaam maar zeker beginnen te dansen. Heel leuk om te zien.

Terwijl Alfa Mist ons daarnet nog wist omver te blazen, kan Jamila Woods ons niet echt van onze sokken blazen. We zijn niet echt helemaal onder de indruk, aangezien de songs die de band speelt niet echt aanstekelijk werken. Althans, voor ons toch niet. We willen zeker niet zeggen dat ze slechte songs heeft, maar geen enkel nummer blijft in ons hoofd zitten en dat baart ons toch een beetje zorgen. Ondanks het feit dat haar songs er niet meteen uitspringen, weet ze toch de zaal in te palmen, mede dankzijn haar fantastische muzikanten.

Jamila Woods staat wel op het podium als een echt diva en dat geeft ons dan weer wat goeie hoop. Als ze nu eens rustig de tijd neemt om aan nieuwe songs te werken, dan kan ze zonder enige twijfel heel ver geraken. Deze avond trakteert ze ons trouwens wel nog op een fantastische cover van “Say My Name” van Destiny’s Child. Jamila Woods, straffe madam maar net iets te weinig eigenheid, spijtig.

De absolute headliner van deze avond is niemand minder dan Jordan Rakei. Daar lijken duidelijk heel wat mensen naar uit te kijken want de zaal staat ondertussen afgeladen vol. Al van bij de start van het optreden valt het ons op dat de sound van Jordan Rakei heel erg smooth klinkt. Z’n stem klinkt heel erg zuiver en komt dus met momenten keihard binnen. Onze voeten staan ondertussen ook al lang niet meer stil en wij zijn duidelijk niet de enige. De Balzaal danst!

Enkele weken geleden bracht Jordan z’n nieuwste album Wallflower uit en daar kunnen we vanavond toch wel een heleboel nummers uit horen. Het fijne aan de set is, dat Jordan zijn nieuwste nummers perfect weet af te wisselen met oudere nummers, waardoor hij iedereen tevreden stelt. Vooral “Add The Bassline” zorgt voor het eerste grote meezing moment van de avond.

Goed, op deze manier bouwt Jordan z’n set verder op, maar na een uur krijgen wij het toch wel een beetje moeilijk om onze aandacht er nog voor de volle 100% bij te houden. Een set van 45 min ging ideaal geweest zijn. Toch wist Jordan Rakei te overtuigen en ons met een goed gevoel richting huis te laten vertrekken. We waren deze avond getuige van drie bands die zeker in de gaten moeten gehouden worden, vooral dan Alfa Mist, de uitblinker van de avond.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens de Belgische muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…
LiveRecensies

Daniel Romano’s Outfit @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Hogesnelheidstrein zonder rem

De carrière van Daniel Romano samenvatten in enkele zinnen, is onmogelijk. De man brengt al sinds 2010 albums uit, waarvan daar sinds…
LiveRecensies

Horst 2023 (Festivaldag 1): Gelanceerd

Met Horst Arts & Music Festival ging vrijdag weer een van de uniekste Belgische festivals van start. Meer dan 130 artiesten geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.