LiveRecensies

VRWRK @ Ancienne Belgique: Propere elektrobeats

Op 13 oktober kwam de debuutplaat, On The Outside, van VRWRK uit. (Vroeger onder de naam VUURWERK). Nog geen twee weken later staat de band rond Jergan Callebaut en Thieu Seynaeve voor een echte thuismatch in de Brusselse Ancienne Belgique. Ondanks dat ze de AB niet volledig vol kregen, was er toch een enthousiaste opkomst voor de poppige elektrobeats van de Brusselaars, waaronder ook Mathieu Terryn en Oliver Symons van Bazart.

Hun debuutplaat toonde al aan dat VRWRK klaar is om hun naam op de muzikale kaart van het grote publiek te zetten. Tijdens hun set werd dat alleen maar duidelijker. Net zoals hun debuutplaat begon VRWRK hun thuismatch met “Different Crowd”. De begintune van het nummer trekt de spanningsboog steeds meer aan en ook live valt dat op. Een grote dosis zwoelheid spat ervan af en brengt de eerste schouders aan het wiegelen in een knusse AB.

De twee Brusselse kets, Jergan Callebaut en Thieu Seynaeve, staan als echte dokters elektrobeats te fabriceren op Soulwax-achtige wijze. De fluwele soulstem van Salem Khazali beteugelt die beats heel het concert lang met aanlokkelijke zanglijnen. Na “Different Crowd” blijft VRWRK trouw aan de volgorde van On The Outside met “Face It”. Met deze song schakelen ze direct een versnelling hoger. Nu zien we al meerdere kopjes en schouders op en neer schommelen.

https://www.instagram.com/p/Bar1PdbFFf9/?hl=nl&taken-at=1179460

Daarna volgen “Far Too Slow”, “Faith” en “Feel Me”. Telkens leuke nummers, maar ze missen een soort ‘grandeur’. Zeker op het einde verwachten we een knaller van formaat die telkens achterwege blijft. Het klinkt allemaal iets te proper. Zo lijkt het soms of een verkleinde AB nog net iets te groot is voor VRWRK. Gelukkig komt Gints met zijn oranje sweater en rapbars de aandacht opeisen op “Faulty Mirrors”. Vervolgens blijft hij op het podium staan om een eerste hoogtepunt naar Brussel te brengen met de hit “New Flow”.

Deze aangename wind blaast door tot bij “Hearts Beating In Sync”, dat alles heeft van een goede hit en dat voelde iedereen die aanwezig was. “Dit is het”. Erna werden we weer tot rust gebracht met “Wait It Out”. Zitten we in het oog van de storm of was hij gaan liggen? Op deze vraag kunnen enkel de bisnummers antwoord bieden.

Als eerste krijgen we “Outsiders” voorgeschoteld dat de rust verderzet. Als een ware frontman begint Salem Khazali zijn muzikanten te bedanken en natuurlijk zijn companen achter de beatsproducende machines. Hierbij krijgt hij het zelfs emotioneel even moeilijk en vertelde dat hij nog maar één jaar bij VRWRK zit. Het publiek voelt zijn emoties en geeft hem een ondersteunend applaus.

Om een laatste kers op de taart te zetten laat VRWRK “I’m Free” op ons los. Het nummer bereikt een laatste hoogtepunt en als Khazali dan het podim verlaat krijgen we het vuurwerk waar we heel de avond op gewacht hebben. “I’m Free” krijgt een outro om “u” tegen te zeggen. Alle registers zijn open gereten en elke beat wordt vrijgelaten. VRWRK ontbindt zijn duivels. Eindelijk.

 

SETLIST:

INTRO

DIFFRENT CROWD

FACE IT

FAR TOO SLOW

FAITH

FEEL ME

FAULTY MIRRORS

NEW FLOW

HEARTS BEATING IN SYNC

WAIT IT OUT

BIS:

OUTSIDERS

IM FREE OUTRO

Facebook / Instagram / Youtube / Soundcloud / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Muzieknieuwtjes

Steun LIVE2020 dankzij unieke 'venue t-shirts'

De concertzalen hebben er een ontzettend moeilijk jaar opzitten. Ze sloten als eerste de deuren en gaan wellicht als laatste terug open….
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Fit For A King: 'We willen mensen aantrekken om dieper in ons muziekarchief te graven'

Er zijn reeds twee maanden verstreken sinds The Path, het nieuwste album van Fit For A King, werd gelanceerd. De Amerikaanse band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.