Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Orielles – “Let Your Dogtooth Grow”

Het is geen geheim dat we een klein beetje fan zijn van The Orielles. De band uit Halifax lostte al twee ijzersterke singles met “I Only Bought It For The Bottle” en “Sugar Tastes Like Salt”. Nu kondigt de band hun debuutplaat aan samen met een nieuw nummer. Silver Dollar Moment heet het album en het zou in februari 2018 moeten verschijnen. “Let Your Dogtooth Grow” is het eerste voorsmaakje dat we uit dat album te horen krijgen. Het nummer is een ode aan de gelijknamige film Dogtooth uit 2009, al horen wij vooral een aanstekelijk rocknummertje.

Dat ze bij The Orielles weten hoe je een goed refrein moet maken, bewijzen ze nogmaals op “Let Your Dogtooth Grow”. Het gaat rustig van start met een aanstekelijke gitaarriff, al snel gaat het wat ruiger waarna de frontvrouw wederom een meezingbaar refrein uit haar mouw schudt. Een erg makkelijk verteerbaar nummer dat op het eind weer een donkere omkeer kent. Stevige gitaren, enkele synthgeluiden en de nodige chaos verzorgen een krachtige outro. De toekomst ziet er nog steeds goed uit voor The Orielles.

Facebook / Twitter / Instagram

23 oktober 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief