Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single James Holden & The Animal Spirits – “The Animal Spirits”

James Holden schijnt helemaal in de ban van performance en live optredens te zijn. Deze laatste single, “The Animal Spirits”, van zijn gelijknamige album dat volgende week uitkomt, bewijst dat nog maar eens. Samen met zijn nieuwe live-band The Animal Spirits heeft hij zichzelf in een nieuwe folkloristisch-elektronisch jasje gestoken. Een bizarre combinatie die we ook niet hadden zien aankomen bij de Brit.

De danseres en choreografe in de videoclip is Lucy Suggate, een persoonlijke vriendin van James Holden, die tijdens het maken van het album vaak op bezoek kwam in de studio. Terwijl Holden aan zijn muziek werkte, improviseerde Suggate op zijn werk. Die samenwerking werkte zo goed dat ze besloten er een videoclip van te maken. Met dit bezwerende resultaat. De repetitieve bewegingen en de meerdere lagen in de video doen sterk denk aan het werk van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. Het folkloristische tribal-sfeertje dat de kleding oproept, past dan weer bij de muziek als sigaretten bij koffie.

Holden is een artiest die al jaren menig electronica-fan bezweert met zijn sound. Ook al heeft hij hem nu al voor de zoveelste keer her-uitgevonden. Fans hebben na de vorige twee singles nog eens een extra reden om alvast reikhalzend uit te kijken naar het nieuwe album!

Facebook

 

 

23 oktober 2017

About Author

Florian Strik


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief