Nieuwe singlesRecensies

Nieuwe single Benjamin Jones – “Separation”

Een solodebuut dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan: Benjamin Jones. De gitarist van Youth Lagoon tekende onlangs bij platenlabel Plastic Jurassic, dat zich eveneens bevindt in zijn thuisstad, Los Angeles. “Separation” is de tweede single die hij lost, en wij zijn fan.

Het nummer begint zacht, met pianotoetsen op een laag tempo. Na enige tijd verandert het tempo en nemen enkele gitaarsnaren de bovenhand, die ons begeleiden in een verhaal over liefde, en diezelfde liefde laten gaan.

Het verhogen van het tempo kan gerust gezien worden als de 2 fases van een relatie, eerst de verliefdheid, daarna de problemen. Jones deed het hier heel goed en liet ons die 2 voelen, met dank aan het subtiele, maar uitermate goede ritme.

Qua stem doet dit nummer ons denken aan Sufjan Stevens, en dat mag zeker als compliment beschouwd worden. De melancholie in zijn stem is dan ook een gift waar we nog veel meer van willen horen. Bij het horen van deze single krijgt de romanticus in ons zin om onze vriend of vriendin dicht tegen ons aan te pakken, en traag maar toch iet wat erotisch te dansen in een kamer die slecht belicht wordt door wat kaarsen.

Al bij al mogen we dit toch wel al een geslaagd solodebuut noemen, wij kijken alvast uit naar Jones’ EP eind deze maand!

Facebook

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm (★★★★): Voodoo in folkformaat

De naam Marry Waterson mag in onze contreien niet meteen een belletje doen rinkelen, aan de andere kant van het Kanaal is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.