Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “Little Dark Age”

MGMT heeft al een lange weg afgelopen, van het poppy debuut tot de psychedelische derde weet de band zich telkens opnieuw uit te vinden. Het is alweer vier jaar geleden dat we voor het laatst nieuwe muziek van MGMT kregen. Toen met het titelloze derde album wisten ze niet iedereen te overtuigen. Nu is het dus eindelijk tijd voor nieuwe muziek van de band. De hele indiewereld zit er al even reikhalzend naar uit te kijken en de band zat ook al even te teasen. De single “Little Dark Age” is meteen ook de titel van de vierde plaat die begin 2018 zou moeten uitkomen.

De song heeft niet de energie van het debuut, maar ligt wel goed in het verlengde van hun vorige plaat. Donkere synths, een dromerige stem en een zwoel sfeertje zijn de drie indrukken die de single meteen bij ons oproepen. Wederom een heel erg psychedelisch sfeertje en met hier en daar een positieve synth doormengd, lijkt het ons wel een tof nummertje. Niet meteen de volgende grote hit, maar daar doen ze het ook niet voor. Op het eind spelen ze nog wat met de modificatie op de stem waardoor het geheel een erg bezwerende en spookachtige sfeer krijgt. MGMT is terug en ze doen het kalm aan, zo hoort het.

3133 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Cola Boyy - Prosthetic Boombox (★★★½): Is het al zomer?

Afgelopen week draaiden bekende voetballers als Cristiano Ronaldo en Manuel Locatelli Coca Cola nog een loer door doodleuk de drankflesjes van de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaíoti - "Any Hour"

Elke dag proberen enkele debutanten hun stempel te zetten op de muziekwereld. Bij sommige lukt dat meteen, en anderen hebben daar even…
AlbumsRecensies

The Avalanches - We Will Always Love You (★★★★½): Lappendeken van liefde

Op hun alom geprezen debuut Since I Left You uit 2000 bewezen Australiërs Robbie Chater en Tony Di Blasi al dat hun knip- en plakwerk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.