AlbumsRecensies

VRWRK – On The Outside (★★★): Klaar voor het grote werk

AlbumsRecensies

VRWRK – On The Outside (★★★): Klaar voor het grote werk

Na één jaar Londen, Pukkelpop en Rock Werchter achter de kiezen is Vuurwerk (ondertussen onder de naam VRWRK, want klinkers zijn echt passé) klaar om hun debuutalbum, On The Outside, op de wereld los te laten. Een album dat wel het nodige stof zal doen opblazen. De elektropop die het drietal brengt, is immers perfect in balans en klaar om vele muziekharten te veroveren.

In 2015 maakten Jergan Callebaut en Thieu Seynaeve, beide naast het brein van VRWRK ook nog actief als psycholoog en psychiater, nog donkere beats, af en toe geflankeerd door Sylvie Kreusch. Vanaf 2017 kwamen ze met de single “New Flo” op de proppen dat in één keer de catchy toon van On The Outside zet. VRWRK is klaar voor het grote publiek.

Om helemaal aan de strenge, poppy eisen van het grote publiek te voldoen, komt Salem Khazali mee uit Londen om samen met zijn diepe soulstem een geslaagd drietal te vormen. Het klinkt als een recept voor een muzikaal succes. Als ze een gouden, glitterende cape zouden aandoen, wordt Max Columbie misschien wel van zijn troon gestoten.

De toekomstige hitjes vliegen je om de oren. “Face It” en “Hearts Beating In Sync” zijn echte radiohits en “I’m Free” doet je bovendien twijfelen of ze niet het hitsmechanisme van Mura Masa hebben gestolen. Daarbij ogen deze songs zéér organisch en het woord ‘fake’ duikt nooit in de achterkant van je brein op wanneer je ze door je stereoinstallatie laat knallen.

Niettemin is het aangeraden om verder te kijken dan de voordehandliggende hits. Het ietwat donkerdere “Diffrent Crowd” opent sterk en ook “Your Touch” mag niet vergeten worden. Toch zit er een wrang gevoel aan je na een volledige luistersessie. De nummers lijken af en toe wel een kopie van elkaar en een beetje variatie zou niet misstaan. Een totaalpakket als album krijgen we niet, maar apart zijn het stuk voor stuk solide songs waar je op kan bouwen en vooral op kan dansen!

De live-reputatie van het drietal kennende, zal onze kritiek wel snel in de wind slaan en ervoor zorgen dat elk nummer in een glimmend jasje komt te staan met het nodige vuurwerk erbij. VRWRK zet met On The Outside een sterk debuut neer dat ongetwijfeld bemind gaat worden op de zomerse festivalweides.

Op 25 oktober staat VRWRK in de AB.

Facebook / Instagram / Youtube / Soundcloud / Twitter

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "You've Fallen In Love Again"

Haar debuut-ep Something American zorgde er in 2017 voor dat er plots heel wat ogen op Jade Bird gericht waren. De vrolijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Burn The Hard Drive" (feat. Mura Masa)

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 1): Hard en hart

In de buik van de festivalzomer vindt naar goeie gewoonte Rock Herk plaats in Herk-de-Stad. Het tweedaagse festival mocht ook dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.