Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lighthouse – “Joyride”

The Lighthouse, het Leuvens vijftal dat zich één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2017 mag noemen, komt met een nieuwe single op de proppen. Deze zomer speelde de band op zowat elk festival, van grotere festivals als Pukkelpop, tot een thuiswedstrijd op de Beleuvenissen. Het lijkt wel alsof The Lighthouse een patent heeft op dansbare, zomerse singles want ook op “Joyride” is het onmogelijk om je dansschoenen thuis te laten.  

Toch merken we een lichte verandering in de muziek van The Lighthouse, die ook al op te merken was in vorige singles “Backbeats” & “Headlights”. De synths krijgen duidelijk de hoofdrol, waardoor de gitaren soms helemaal naar de achtergrond verdwijnen. Gelukkig weten de jongens van The Lighthouse perfect hoe ze moeten omgaan met synths en bezorgen ze ons een single die ons helemaal doet wegdromen naar de zomer. Het is overigens onmogelijk om niet in extase te beginnen dansen wanneer de zeemzoete stem van de zangers het refrein inzetten.

Op 25 November staat The lighthouse in de AB met indiepopmaatjes Tin Fingers, wat zeker aan te raden is als je zin heb in een avondje zorgeloos dansen op uitstekende muziek van Belgische bodem.

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.