Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit – “It’s A Shame”

De Zweedse zusjes Söderberg zijn al sinds 2008 goed bezig met het veroveren van de wereld aan de hand van hun rootsy folk rock. De echte doorbraak kwam er wel pas in 2012 met The Lion’s Roar, twee jaar later volgde dan Stay Gold. Ondertussen zijn we alweer drie jaar verder en speelde de groep afgelopen zomer onder meer op Pukkelpop. Daar speelden ze een nieuw nummer en dat krijgen we nu ook te horen in studioversie. “It’s A Shame” brengt helemaal niets vernieuwend in het oeuvre van de band en dat maakt het net zo charmant.

Hoewel de band uit Zweden komt, horen we een grote invloed van de country americana die in de Verenigde Staten zo populair is. Het nummer werd ook geschreven in Los Angeles dus het zal wel een invloed gehad hebben. De samenzangen zitten weer zeer goed en het refrein is na een eerste luisterbeurt al meteen mee te zingen. Hoewel het vier minuten duurt, blijft er altijd een verrassing om de hoek loeren. Een subtiele wijziging in gitaarsound, de stem van de ene zus die op een bepaald moment meer naar voor komt of een orgel zijn enkele van die zaken die het nummer boeiend maken. “It’s A Shame” is alleszins geen nummer waar First Aid Kit zich over moet schamen.

 /  /  / 

28 september 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief