Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Holy ’57 – “Bombay – Nairobi – London (Repeater)”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Holy ’57 – “Bombay – Nairobi – London (Repeater)”

Holy ’57 is het geesteskind van muzikant Alex Mankoo. Zijn Oosterse, Indische roots worden vaak op een subtiele manier verwerkt in zijn nummers. Voor fans van Bombay Bicycle Club, Trophy Wife en Swim Deep is deze jongeman zeker het checken waard! In zijn vorige nummers zat er een duidelijke structuur en tempo verwerkt, bovendien gingen ze ook goed vooruit. Met deze nieuwe single slaat Mankoo een nieuwe weg in. Het is de eerste van zijn nieuw (mini) album L dat op 13 oktober verschijnt, en nu al te pre-orderren valt!

De nieuwste single is heel eenvoudig van opbouw; een simpele instrumentatie die ietwat experimenteel en funky klinkt en daarnaast ook duidelijk Oosterse of exotische invloeden vertoont. Dit alles ondersteunt stukjes opnames van een interview met zijn grootmoeder. Het Indische accent dat doorklinkt in deze gesproken tekst, versterkt zo mogelijks dat exotische gevoel. Verder klinkt het feit dat stem en muziek niet écht inspelen op elkaar, enorm origineel. In het interview vertelt zijn grootmoeder over haar migratie van India over Nairobi tot Londen.

Dat gesproken tekst niet hetzelfde is als zang, weet iedereen. Dat het echter wel enorm muzikaal klinkt wanneer je er een originele, steriele begeleiding onder zet, kan ons zeker bekoren. Deze jonge kerel kan en wil vele wegen op gaan en komt er bovendien ook mee weg. Wanneer hij dan eens iets nieuws uitprobeert, kunnen wij dat alleen maar toejuichen. Zeker in de gaten houden dus die Holy ’57.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.