Nieuwe singles

Zalm van de maand: Cleopatrick

Ja hoor, hier zijn we alweer met een fantastische nieuwe Zalm van de maand. Deze keer hebben onze oren halt gehouden op de scherpe, hoekige experimentele noise rock van Cleopatrick. De band situeert zich in Limburg en bestaat uit Dennis Mahieu (drum), Guillaume Trotta (gitaar), Pieter-Jan Decraene (gitaar), Patrick Dubois (bas) en Robbe Van Doorsselaere (bas).

De band ontstond nog niet zo heel lang geleden als het schoolproject van drummer Dennis Mahieu. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en werden ze toch al door verschillende media opgepikt. Ze werden enkele weken geleden ook geselecteerd voor Limbomania, de provinciale rock rally van Limburg, en we hebben zo’n sterk vermoeden dat ze daar misschien wel een podiumplaats kunnen wegkapen. In ieder geval, het zou toch moeten.

Toen we hun muziek voor het eerst te horen kregen, konden we haast niet geloven dat we hier te maken hadden met een super jonge band die in feite nog bijna niets van ervaring heeft. Hun muziek klinkt heel matuur, heel gedurfd en vooral heel erg goed. Het zit hem hier vooral in de kleine details, die na een luisterbeurt misschien nog niet helemaal tot hun recht komen, maar eens je hun repertoire kent, verdrink je in de overdosis aan geniale gitaarriffs.

Als je ons vraagt naar ons favoriete nummer, dan zeggen we zonder enige twijfel “Increase/Reduce”. Dit lied is volgens ons één van de meest beloftevolle songs dat we in lange tijd hebben gehoord, mede dankzij de fantastische tempowisselingen, het catchy gitaargeluid en de fenomenale ontploffing op het einde. Als dit live goed tot z’n recht komt, dan vrezen we nu al voor de trommelvliezen van de aanwezige toeschouwers.

Cleopatrick is dus een veelbelovende band die jullie zeker in de gaten moeten houden. Wat de toekomst precies zal uitwijzen, dat weten we niet. Wat we wel weten, is dat ze alles in eigen handen hebben. Als ze binnenkort nog enkele kleppers van singles uitbrengen, dan ziet hun toekomst er alvast heel rooskleurig uit.

Facebook/ Vi.be

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm (★★★★): Voodoo in folkformaat

De naam Marry Waterson mag in onze contreien niet meteen een belletje doen rinkelen, aan de andere kant van het Kanaal is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geraldines - "Now"

Naast geschenkjes van de Sint, kregen we op 6 december ook een nieuwe single van Geraldines cadeau. Hun voorgaande release dateert alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Eggman"

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.