Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Beam”

Op 6 oktober verschijnt het nieuwe album van Absynthe Minded. De band keert terug nadat ze enkele jaren afwezig waren. Jungle Eyes heet het album en daaruit konden we al “The Execution” en “Surrender” horen. Nu brengt de groep rond Bert Ostyn een derde single met de korte titel “Beam”. Op het totaal plaatje dat Jungle Eyes zal heten moeten we nog tot 6 oktober wachten. Wie de nieuw samengestelde groep al sneller eens aan het werk wil zien kan dat op Crammerock 2/09 of tijdens Leffingeleuren 9/09.

De nieuwste single van de jazz poppers doet het iets rustiger aan dan “The Execution” en is minder excentriek dan “Surrender”. We konden “Beam” al eens live horen op Boomtown, en het nummer zat toen meer dan goed. Fleurige keys op de achtergrond en een refrein waar Ostyn’s zang weer op kenmerkende manier de hoogte in gaat. Geen hoogvlieger maar desalniettemin een aardig popnummertje vinden we.

Related posts
LiveRecensies

Absynthe Minded @ Wilde Westen (De Kreun): Welkom op planeet Absynthe Minded

Met het nog maar recent uitgebrachte album Sunday Painter touren Bert Ostyn en de zijnen doorheen België. De indiepopgroep Absynthe Minded leunt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Absynthe Minded – Sunday Painter (★★★): Zondagse lichtvoetigheid

Het is al van 2005 geleden dat de Belgische band Absynthe Minded haar hit “My Heroics, Part One” op de wereld losliet….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.