Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Anatole – “Like Deep Water” (Feat. Ólafur Arnalds)

Vorig jaar stak de Australische producer/songwriter Anatole al een eerste keer zijn kop boven water met zijn Surronds EP. 2017 wordt misschien wel het jaar van zijn doorbraak, want dan brengt Jonathan Baker (want dat is zijn echte naam) zijn debuut uit. Wanneer het precies verschijnt, wil hij nog niet kwijt, maar eerste voorproefje “Like Deep Water” kan er wel van af. En wat voor één!

‘I make music with laptops and string kartets,’ omschrijft Baker zelf zijn muziek. Logisch dan dat hij voor de eerste single van zijn debuut de hulp in riep van IJslandse componist/songwriter Ólafur Arnalds. Toch horen we vooral synths, fietsbellen en galmende piano’s in “Like Deep Water”. Denk Bonobo, Darkside of Moderat overgoten met een Australisch sausje en probeer ook vooral niet te denken aan die slechterik uit de Jommeke stripreeks. Deze sympathieke Australiër heeft het enkel op je hoofd en benen gemunt!

 /  / 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

M. & Winterdagen - Lange Leegtes (★★★★): Muziek met een grote M

Onder de naam Winterdagen brengt de Rotterdamse pianist Mink Steekelenburg zachte en melancholische neoklassieke muziek en ambient. In december vorig jaar liet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kuusi - "Sneaky Maze"

Kuusi is een Fins woord dat zowel zes, dennenboom als jouw maan kan betekenen. Achter deze feeërieke artiestennaam schuilt zangeres Fien Druyts….
AlbumsRecensies

Emancipator & Theory 9 - A Thousand Clouds (★★★½): In de voetsporen van Bonobo

Het is duidelijk een zeer productief jaar voor de Amerikaanse producer Emancipator. In april bracht hij zijn zesde studio-album, Mountain Of Memory,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.