Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single METZ – “Drained Lake”

Punk’s not dead! Bewijs daarvan is de muziek van de Canadese band METZ. Dit drietal neemt hun tijd om echt kwaliteit aan hun publiek te brengen, Hun selftitled debuutalbum uit 2012 kwam als een schokgolf aan in de punkwereld en gaf de mensen hoop. De opvolger, II, bevestigde hun kwaliteit en op 22 september komt er weer een nieuwe plaat aan, Strange Peace, waar we naar uitkijken. De eerste single ervan, “Cellophane”, deed iedereen snakken naar meer, en nu zijn ze er eindelijk met de tweede, “Drained Lake”.

De knallende gitaren in het begin katapulteren je terug in de tijd, naar de hoogdagen van de punk. Dit gevoel wordt nog enorm versterkt door de rauwe vocals en de percussie die werkelijk ‘on point’ is. Iets over de helft van het nummer komen er nog enkele effectjes bij de achtergrondklanken, voor het nummer volledig losbarst en alles samen één mooi geheel vormt. Alles aan dit nummer klopt gewoon, het is weeral een solide staaltje vakmanschap van METZ.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.