Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fornet – “Erase”

Nog niet zo heel lang geleden, hadden we het hier over de debuutsingle van de jonge knapen van Fornet, een postpunk band afkomstig uit Limburg. We waren toen heel erg lovend over deze debuutsingle en ergens ook wel meer dan terecht. Op 8 September brengen ze via Sentimental hun eerste EP Fornet uit en om ons niet op onze honger te laten zitten, losten ze gisteren de tweede single uit die EP. De nieuwe song heet “Erase” en we zouden het heel fijn vinden moesten jullie zich willen neerzetten tijdens het beluisteren van dit nummer. Inderdaad, het is alweer een klepper.

Het leuke aan de twee songs van Fornet die we tot nu toe te horen kregen, zijn de schelle klanken en de chaos die op bepaalde momenten ontstaat. Als je er met de pinken bij bent, dan merk je alle kleine details die bij momenten heel diep in het nummer verborgen zijn. Wanneer je er de aandacht niet bijhoudt, dan raak je verstrikt in een overdosis van sound, wat in principe een heel speciaal gevoel oplevert. Of ze deze sfeer live effectief ook kunnen creëren, dat weten we niet. Het enige wat we wel kunnen zeggen, is dat we heel erg benieuwd zijn.

Live data:

05/8 Absolutely Free Festival, Genk (Whispering Sons)
09/9 Pitboel Theater, Sittard (NL)
15/9 De Kouter, Bocholt (EP releaseshow)
16/9 Backyard Rave, Glabbeek
19/9 NEST, Gent (support Whispering Sons)
27/9 Kinky Star, Gent
12/10 Café Café, Hasselt (support It It Anita)
14/10 XL, Herk-de-Stad (Limbomania)

Facebook 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ solodebuutalbum is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles Kane…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.