Features

Zalm van de maand: Twoface

Het is weer zover, uit alle inzendingen die we ingestuurd kregen, hebben we alweer een nieuwe Zalm van de maand geselecteerd en deze keer zijn het de heren van Twoface geworden. De band is afkomstig uit Antwerpen en hun muziek kan het best worden omschreven als een combinatie van electronica met soul en een vleugje Rock ’n roll. Inderdaad, een genre dat niet zo vaak voorkomt, waardoor Twoface zich zonder problemen van andere bands onderscheidt.

Tijdens het beluisteren van hun songs op hun Vibe-profiel, moeten we meteen denken aan bands als Her of Jungle. Het zijn vooral de steeds terugkerende groovy beats die ons weten te overtuigen en het ons moeilijk maken om op onze stoel te blijven zitten. Ook het gitaargeluid doet ons niet vreemd en lijkt ook wat gebaseerd te zijn op deze bands. Toch weten de heren van Twoface er iedere keer opnieuw hun eigen ding mee te doen, zodat hun sound effectief klinkt als Twoface en niet als een kopietje van een of andere band.

Als als we even hun palmares bekijken zien we dat ze al werden geselecteerd voor enkele prestigieuze wedstrijden. Vorig jaar zaten ze in de selectie van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en van Humo’s Rock Rally, twee selecties die ze zeker niet hebben gestolen als je het ons vraagt. Het is muziek dat we hier in België nog niet vaak hebben gehoord en we vragen ons dan ook af waarom deze selecties niets meer hebben opgeleverd. Uiteindelijk maakt dit niet zoveel uit, ze hebben een sound gecreëerd die er weinigen in ons kleine landje hen zullen nadoen en dat is al een prestatie op zich.

Volgens ons is Twoface een band die in de toekomst nog heel wat potten zal breken en dat zou alvast een goede zaak zijn voor de Belgische muzieksector. Voor de mensen die ze niet kennen, ga zeker eens een kijkje nemen op hun Vibe-profiel, waar je een heleboel sterke nummers kan terugvinden. Twoface, dames en heren!

Facebook/ Vibe

 

 

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dez Mona - "Fresh Water"

Dez Mona brengt geen verse honing, maar vers water. Sinds vandaag is hun nieuwe track “Fresh Water” overal te beluisteren. Het nummer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELISA - "Perspective"

JELISA is een echte duizendpoot. De Nederlandse was eerst actrice en danseres, maar nu combineert ze modellenwerk met een muzikale carrière. Als Amsterdamse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Newman – “Holy Love”

Wie kent dé hit nog van 2012? “Feel the love” van Rudimental was een ongeziene schijf met John Newman als hoofdartiest. Daarnaast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.