Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs – “Strangest Thing”

Als er één iets mag gehypet worden, laat het dan The War On Drugs zijn. De band verdient alle aandacht want ze maken wondermooie muziek. In België blijkt het zelfs zeer goed te werken want ze verkochten Vorst Nationaal uit en spelen ook nog eens in de Lotto Arena. Indrukwekkend als je ziet dat de band in andere landen in zalen speelt die nog niet eens de helft zijn van het kaliber Lotto Arena. Op 25 augustus komt de nieuwste plaat A Deeper Understanding uit en eerder hoorden we daar al het fantastische “Thinking Of A Place” en “Holding On” van. Nu komen ze met “Strangest Thing” waarin ze boven de zes minuten klokken.

Net zoals alle andere nummers van The War On Drugs moet je “Strangest Thing” vooral beleven. De band begint heel traag en je zou kunnen zeggen dat hij alweer van dezelfde laken een broek maakt. Toch is deze rust nodig om je helemaal klaar te maken voor wat komt. Net voor de drie minuten krijgen we synths in het geheel, iets meer dynamiek dus. Toch blijft het nog relatief rustig, maar ook daar heeft The War on Drugs een oplossing voor. Een minuutje later serveren ze een sterke gitaarsolo die het nummer nog wat meer kracht geeft. Rond deze gitaar wordt de rest van de song gebouwd, wat het een immens sterke single maakt. The War On Drugs toont dat ze alweer een fantastisch album gaan afleveren in augustus.

 /  / 

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs - "I Don't Live Here Anymore" (feat. Lucius)

Er zijn weinig bands die in België zo geliefd zijn als The War On Drugs. Het dromerige zestal rond Adam Granduciel is…
AlbumsRecensies

Greybound - Everything You Say Is True (★★★½): Weinig weerhaken, veel kwaliteit

Bij muziekliefhebbers die de jaren negentig bewust hebben meegemaakt, zal de naam Jo Smeets waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Hij was zanger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs - "Living Proof"

De tijd waarin The War On Drugs nog een nobele onbekende was, ligt al ver achter ons. Ondertussen is de band rond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.