Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Protomartyr – “A Private Understanding”

Post-punk is een uniek genre dat alle gevoelens in een bepaalde donkere sfeer kan weergeven. De mannen van Protomartyr zijn straffe kerels op vlak van dat genre, ze kunnen een existentiële crisis perfect in muziek weergeven. Nu de wereld wat op zijn donkerst is, zijn we dus verheugd om er ook een soundtrack voor te krijgen. Op 29 september komen ze met een opvolger voor The Agent Intellect uit 2015. Relatives In Descent is de eerste plaat die ze via Domino Recordings uitbrengen en meteen krijgen we ook een (relatief) toegankelijke single van de band; “A Private Understanding” .

De single begint verontrustend met enkele angstaanjagende gitaarlijnen die je meteen de stuipen op het lijf jagen. Het filmpje versterkt deze sfeer door een 78 jarige man die de lyrics op een belerende wijze brengt. Na een tijdje komt er ook een aanstekelijke riff in het geheel die de song plots wat aanstekelijk maakt. Daarna gooit de band alles open waarna we een geheel aan gitaren krijgen die de song een bepaalde kracht geeft. “A Private Understanding” bevat dus alles wat een perfecte post punk song nodig heeft (brutaliteit en angst), wat wij alleen maar weten te appreciëren.

De band speelt op 21 november in Botanique.

Website | Facebook

10 juli 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief