Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire – “Everything Now”

De olijke bende van Arcade Fire weet altijd wel hoe ze moeten teasen. De Canadese groep bracht in januari een protestlied uit om daarna weer volledige radiostilte in te lassen. Op verschillende media werd wel af en toe gespeculeerd dat ze aan nieuwe muziek bezig waren, en dat bleek ook te kloppen. De afgelopen dagen ging het gerucht al de ronde dat Arcade Fire op 1 juni een nieuwe single zou uitbrengen.

Vandaag werd hun nieuw album dan eindelijk aangekondigd. Everything Now, de vierde plaat van Arcade Fire, zal verschijnen op 28 juli. Opmerkelijk: het werd geproduced door niemand minder dan Thomas Bangalter (Daft Punk) en Steve Mackey (Pulp). Van Everything Now kon de gelijknamige eerste single al exclusief gekocht worden op Primavera Sound in Barcelona, waar de band dit weekend optreedt. Nu is het nummer dan ook beschikbaar gemaakt op de streamingdiensten, en het klinkt zeker niet slecht. Het lijkt er op dat de band na Reflektor nog meer de volledige discorichting is ingeslagen met een aanstekelijke melodie die je zo aan het dansen krijgt. De vrolijke panfluit maakt het geheel compleet en doet wat denken aan ABBA.

De band speelt deze zomer op Best Kept Secret Festival in Nederland en ook op Rock Werchter, het zal een heftig feestje worden, zoveel is duidelijk.

YouTube / Twitter / Facebook / Website / Instagram

 

3409 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Will Butler - "A Stranger's House" & "Nearer to Thee"

Het nieuws kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel: Will Butler zette een punt achter zijn carrière bij Arcade Fire….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Arcade Fire - WE (★★★★): Hartverwarmende tranen, zonovergoten pijn

‘Remember when Arcade Fire were good?’ Het was een nogal pijnlijke vaststelling die op de website van het alom gerespecteerde Stereogum pronkte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire - "Unconditional I (Lookout Kid)"

Sinds Arcade Fire ons enkele weken geleden verblijdde met het aaneenhangende tweeluik “The Lightning“, vergaven we het Win Butler en de zijnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.