Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Liam Gallagher – “Wall Of Glass”

Dat Oasis voorlopig niet meer bestaat, is al even zo (al zijn er dagelijks geruchten over een reünie). De twee broers gingen beiden hun eigen weg, al was het toch vooral Noel Gallagher die succes wist te behalen. Met zijn High Flying Birds speelt hij nu al grote zalen plat. Bij Liam Gallagher ging het wat minder en zijn groep, Beady Eye, kreeg niet het succes dat hij hoopte. Dan maar solo proberen, dacht hij, en nu stampt hij een eigen carrière uit de grond. Liam is altijd al de betere zanger geweest, maar de mindere songwriter. Dus riep hij naar eigen zeggen ook hulp in van songwriters die onder meer voor Adele schreven. Dat resulteert alvast in eerste single “Wall Of Glass”.

De single heeft wel wat Oasis-invloeden maar behoudt ook zijn eigen unieke sfeer. Het is een rustig rocknummertje dat vooral getypeerd wordt door een mondharmonica. De typische stem van Liam steekt er met kop en schouders bovenuit en wordt ondersteunend door enkele vreemde instrumenten. Het refrein is alweer een meezinger van formaat dat je na enkele luisterbeurten wel uit het hoofd kan kennen. Liam Gallagher windt er alvast geen doekjes om en zegt dat het voor hem gewoon een rock-‘n-roll plaat is, en wie zijn wij om hem ongelijk te geven?

Twitter / Facebook / Instagram

31 mei 2017

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief