AlbumsRecensies

Millionaire – Sciencing (★★★★½): De sjamaan is terug

AlbumsRecensies

Millionaire – Sciencing (★★★★½): De sjamaan is terug

Het is zoals met de liefde. Soms moet je even afstand nemen om te kijken wat je mist. Voor Tim Vanhamel betekende dat het voorbije decennium om rond te neuken met geweldige zijprojecten als Broken Glass Heroes, Eat Lions en Disko Drunkards. Maar uiteindelijk keer je terug naar Zij, de Ware, de Enige. En dat zal altijd, onverbiddelijk en onvermijdelijk, Millionaire zijn.

Na een dozijn stiltejaren is de schoondochter aller Vlaamse rockbands terug met Sciencing, een album dat meer op groove dan op gitaarriff drijft. Millionaire 2.0, als het u belieft.

Het album opent met “I’m Not Who You Think You Are”, de vooruitgeschoven single die je vanaf de eerste seconde meesleurt in de hete hel die Vanhamel tentoonspreidt. Fuzzy gitaren leiden de dans, boven die heerlijk strakke drums van Damien Vanderhasselt. Daarboven wordt een sausje van bassen, orgels, oeh-ah’s en nog meer gitaren gelegd, tot het geheel samenklikt als een pas gekochte K’NEX-set.

Vanhamel is de sjamaan die je gidst doorheen de gekheid. Hij declameert in “Love Has Eyes”, maar is evengoed vertederend in “Silent River” een geweldig duet met de Canadese zangeres Clara Klein. “Wastelands” heeft een eightiesvibe, terwijl “L’Homme Sans Corps” met zijn ijle arrangementen evengoed veertig jaar jonger had kunnen zijn.

De volumeknop hoeft niet continu op 11 te staan. Het mag al eens gewoon móói zijn. Dat heet dan volwassen worden, zeker? Het zorgt ervoor dat Sciencing een divers album is, eentje waarvan we bovendien heel benieuwd zijn naar de livevariant. Tot deze zomer, Timmy.

Sciencing is vanaf vandaag uit bij Unday Records. Millionaire speelt deze zomer onder andere op Best Kept Secret, Cactus Festival, Dour Festival, Rock Herk en Lokerse Feesten.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Backyard Festival lost eerste namen

Als er één festival was dat ons afgelopen jaar aangenaam heeft verrast, dan was dat Backyard Festival wel. Het muziekfestijn in de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2024: Brutus, Whispering Sons, Herman Brusselmans en meer!

Nu de affiches van ’s lands grootste festivals almaar meer vorm beginnen krijgen, beginnen ook de eerste namen van de middelgrote varianten…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens de Belgische muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.