Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amber Arcades (ft. Bill Ryder-Jones) – “Wouldn’t Even Know”

Amber Arcades is het alter ego van Annelotte de Graaf. Gewapend met een zoetgevooisde stem maakt ze dromerige indierock, en verdiende ze zo steeds meer belangstelling in Nederland en daarbuiten. Voor haar nieuwe EP Cannonbal nam ze Bill Ryder-Jones onder de arm die zijn stem leende voor een nieuwe single “Wouldn’t Even Know”.

Het nummer fungeert vanaf de eerste seconden als een levenslijn. Het zachte gitaargetokkel en de soundscapes doen ons diep vallen, laten ons halverwege zweven en geven ruimte om eens alle gedachten op een rijtje te zetten. Wanneer de drum invalt, het getokkel tot volwaardige akkoorden evolueert en Annelotte en Bill hun samenzang perfect uitwerken, verbreedt de ruimte om na te denken. En hoewel het lied soms wat eentonig aanvoelt, brengt het ons met voldoening terug naar boven. Dat Annelotte zelf aangeeft nog nooit zo trots te zijn geweest op een nummer, kunnen we best geloven.

Op 2 juni verschijnt haar nieuwe EP Cannonball. Voor de mensen die dit jaar afzakken naar Best Kept Secret: laat dit een tip zijn om op 16 juni eens te gaan luisteren.

Facebook / Twitter / Instagram

Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
InstagramLiveRecensies

Bill Ryder-Jones @ Trix (Club): Meeslepende nonchalance

Met Iechyd Da kwam Bill Ryder-Jones dit jaar terug op het toneel met een hoopvolle plaat waarin hij melancholie verpakte in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.