LiveRecensies

Sonido Gallo Negro + Condor Gruppe (@ De Zwerver, Leffinge): Vertoeven in zomerse sferen

LiveRecensies

Sonido Gallo Negro + Condor Gruppe (@ De Zwerver, Leffinge): Vertoeven in zomerse sferen

 

Wie zin had om zich op een regenachtige vrijdagavond helemaal te laten onderdompelen in de zomerse wereld van Sonido Gallo Negro en Condor Gruppe, was bij Muziekclub De Zwerver aan het juiste adres.

“Like a little child that pulls his balloon back to earth and continues walking around, exploring, that is Condor Gruppe music…” Zo staat te lezen op de site van de psychedelische rockband. Condor Gruppe ontstond in 2012 in Antwerpen en bestond toen enkel uit de leden Michiel Van Cleuvenbergen en Jan Wygers. Ze wilden hun gedeelde passie voor obscure Italiaanse 70’s soundtracks, worldgroove, krautrock, en surfmusic met de wereld delen. Ondertussen bestaat de band al uit zeven leden die samen het ideale recept zijn voor een heerlijk bordje spaghettiwestern.

Het weinige volk dat aanwezig was tijdens het begin van het optreden, stond in een boog rond het podium heen. Het leek bijna alsof ze zich wilden distantiëren van het eigenzinnige wereldje waartoe zij niet behoren. De band gaf het startschot met een nummer uit hun tweede album Frog Bog, een rustig nummer dat zachtjes opbouwt met het nodige cowboygehalte. De onderwaterbeelden die in de achtergrond werden geprojecteerd, gaven een extra dimensie aan hun muziek.

Dat Condor Gruppe een grote fan is van Moondog, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. De band wijdde er zelfs een volledig album aan; Frog Bog (A Tribute to Moondog). Ook het publiek leek dit te smaken, want bij het aankondigen van het tweede Moondogliedje werden ze enthousiast toegejuicht. Langzaam maar zeker stroomde er wat meer volk toe in de zaal, in harmonie met de zeemeerminnen die hen in de achtergrond toelachten. De keuze van de beelden was bij elk nummer passend en excentriek.

Eindigen deden ze met “Single Foot”, een 10 minuten durend sensueel nummer. Het mannelijke publiek leek zich plots helemaal te vermaken, maar daar speelde de muziek slechts een kleine rol in. Op de projecties zagen we een vrouwelijke schone zich uitkleden en uitdagend in de camera kijken. Van een climax gesproken! De band slaagde erin om tegen het einde van hun set de zaal zo goed als vol te krijgen. Iets wat ze ongetwijfeld verdienen.

Daarna was het de beurt aan Solido Gallo Negro, letterlijk: het geluid van de haan. Deze band uit Mexico brengt sinds 2011 een mix van Latijns-Amerikaanse stijlen. Met acht mensen, imponerende maskers, T-shirts met skeletten op en een overvloed aan instrumenten, zorgden ze ervoor dat de energie in de zaal vertienvoudigd werd.

Met een setlist die meer weg had van een kortverhaal dan een opsomming van liedjes, leken ze er helemaal klaar voor te zijn. Ook het opgewarmde publiek waagde er zich aan de beentjes af en toe wat los te smijten bij deze vrolijke beats. Het contrast kon haast niet groter; buiten koud en regen, binnen warmte en feest.

Helaas kreeg de band te kampen met wat technische problemen. Het leek hen echter niet al te veel te deren en moedig als ze zijn, bleven ze spelen met de instrumenten die ze nog konden gebruiken. De drummer die zo prominent aanwezig was, helemaal vooraan in het midden van het podium, had zijn plaats dan ook niet gestolen. Bezweet en met volle overgave gaf hij het beste van zichzelf. Zelfs als hij alleen op het podium zou staan, had hij de boel nog kunnen redden. Wat een energie!

Wie vergeten was hoe de zomer voelt, werd nu achtergelaten met een gevoel van verlangen om de zee in te springen en de zon op je huid te voelen branden. De twee bands hadden een verschillende sound, maar sloten mooi op elkaar aan. Na ongeveer twee volle uren aan hypnotiserende, psychedelische muziek, kon het publiek zich meer dan voldaan huiswaarts begeven. Als het aan ons ligt, zijn ze meer dan welkom om in de zomer terug te keren.

Setlist Condor Gruppe:

Frog bog
Diggin’ for Gold
Vocazione/Demon
Behold
Bird’s Lament
Ondt Blod
Righteous Jam
Dusty Fingers
Single Foot

Setlist: Solido Gallo Negro

Cumbia Ishtar
Danza de Los Jibaros
Mercado
Sway
Tolu
Alfonsograna/danz de los diablos
Danzon Fayuquero
Bocanegra
Mambo Egipicio
Chamula
Embrujo
Santa Barbara
El Bimbo
Volando
Dna De La Chiva/Mula
Cumbia De Sanacion
Culachaqui

Picaditas

Related posts
Features

Ontdek het najaar in Muziekclub De Zwerver.

Er staat komende maanden heel wat moois op de muzikale planning in Muziekclub De Zwerver in Leffinge. Zo komt op 26 oktober…
LiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 7/10 @ De Zwerver (Leffinge)

In Leffinge vond de tweede selectieronde van Sound Track plaats op een zwoele zaterdagavond. De zaal van De Zwerver was het mooie…
LiveRecensies

The Melvins @ De Zwerver: Lang leve de voorvaders

Je zou het soms bijna vergeten, maar de invloed die The Melvins op de rockwereld heeft achtergelaten valt niet te minimaliseren. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.