Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles LCD Soundsystem – “Call The Police” & “American Dream”

Eindelijk, zes jaar na hun afscheidshow in Madison Square Garden is LCD Soundsystem terug met nieuwe nummers. Dat het er aan zat te komen, wisten we al langer. Met een kerstsingle in 2015 en een hele reeks reünie-optredens in 2016 hing nieuw werk al een tijdje in de lucht. Op het nieuwe album zal het nog even wachten zijn (lees de uitvoerige Facebookpost van de band) en om dat ietsje dragelijker te maken kregen we vanaf klokslag middernacht zelfs twee voorproefjes.

“Call The Police” is een vintage LCD Soundsystem nummer: stevige drums en een lekker baslijntje, gekruid met wat gitaren en cynische lyrics. “We all know this is nothing,” is wel een heel zelfbewuste manier om je nieuwe single te openen. Maar James Murphy en zijn band weten wel zeven minuten lang te boeien. Het tweede nummer, “American Dream”, is van een veel rustiger kaliber en kunnen we nog het best omschrijven als een met synths overladen ballad. Hier bezingt Murphy zijn eigen dromen en verlangens die hij moet toetsen aan de realiteit.

We krijgen dus twee singles die elke een andere kant van LCD Soundsystem tonen. Energiek en euforisch op “Call The Police”, serieus en  dramatisch op “American Dream”. Voor elk wat wils en laat dat album ook maar snel komen!

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stats - "The Family Business"

Constant vergeleken worden met Talking Heads en LCD Soundsystem, het klinkt als een droom, maar voor Stats is het werkelijkheid. De associatie…
FeaturesUitgelicht

De 50 beste albums van 2017

Vijftig albums selecteren met het team van Dansende Beren, het was geen makkelijk werk! Na vele gevechten, luid gebrul en veel verspilde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The National, LCD Soundsystem en 24 anderen onder eerste namen van Best Kept Secret 2018

Een week vroeger dan andere jaren kan je dit jaar weer terecht in de Beekse Bergen om de beste alternatieve acts aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.