Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HOAR – “Venice of the North”

Het Brussels/Gentse HOAR komt na twee jaar eindelijk af met een debuutsingle, “Venice of the North”. Ze omschrijven zichzelf als de 21ste eeuwse impulsieve ‘love child’ van Massive Attack, Atoms for Peace en Deafheaven en in die eerste twee kunnen we ons wel nog vinden, maar van dat laatste valt er nog niet veel te horen op hun debuut.

“Venice of the North” is een dromerig alt-pop nummer, waar ook wel invloeden van triphop in terug te vinden zijn. Hoe de band het nummer omschrijft vat het eigenlijk al perfect samen: ‘Een moordballade over onmogelijke liefde en de wanhoop die dit met zich meebrengt.’ en ‘Een duister, mysterieus nummer dat zich langzaamaan ontwikkelt en opbouwt naar het hoogtepunt, het moment waarop de verteller/zanger zichzelf en zijn grote liefde vermoordt.”

Het nummer heeft inderdaad een zalige, minimalistische intro die je vrijwel onmiddellijk meesleept. Hierna brengen de vocals van zanger Jeroen Vranken je naar een droomwereld, waarin je het verhaal zonder moeite kan inbeelden. Net wanneer je denkt dat het nummer gedaan is, barst het opnieuw in alle geweld los, met een vette beat en stevig drumwerk, wat de gruwelijke daad dan ook perfect weerspiegelt. Kortom, het is een zalige debuutsingle die ons vol goede verwachtingen doet uitkijken naar meer. De band speelt op 29 april in de Charlatan als voorprogramma van Glints.

Facebook / Twitter / Soundcloud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.