Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axel Flóvent – “Quiet Eyes”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axel Flóvent – “Quiet Eyes”

De IJslandse singer-songwriter Axel Flovent bracht in 2015 al een eerste EP Forest Fires uit die succesvol werd onthaald. Tijdens zijn concert in de AB onlangs, liet hij al vallen dat we eerst nog een EP mochten verwachten voor hij een langspeler zou uitbrengen. De man heeft zijn woord gehouden en 9 mei brengt hij zijn tweede EP uit, waarvan we nu al de titeltrack “Quiet Eyes” kunnen beluisteren.

In 2015 charmeerde hij de wereld al met zijn moderne folk en fragiele stem en dat is deze keer niet anders. In vergelijking met de songs van Forest Fires komt “Quiet Eyes” instrumentaal heel straightforward over: weinig mystiek en iets zwaarder beladen maar nooit bombastisch. Een folk ballade met Adele allures, doch zonder Axel’s gebruikelijke finesse te verliezen. De warme vocals van Axel blijven even overtuigend en meeslepend als immer. De IJslander zelf zegt het volgende over de plaat: “Quiet Eyes is about co-dependency and a message to whom it may concern in an inspirational way. It’s a way of reminding myself and others to take action, look at your feet and see where you’re at because you’ve not been yourself lately.”

In de komende maand zal hij met mede-IJslander Ásgeir door Europa toeren, waarbij hij het voorprogramma verzorgt. Helaas zit er geen stop in België, dus is het voorlopig uitkijken naar zijn tweede EP.

 /  / 

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.